Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Karlova Ves nevidí význam v dezinfikovaní verejných priestranstiev

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

BRATISLAVA - Chemické postreky verejných priestranstiev síce majú priaznivý psychologický vplyv, no z medicínskeho hľadiska je ich efekt na elimináciu šírenia nového koronavírusu nulový. Tvrdí to bratislavská mestská časť Karlova Ves, ktorá sa rozhodla, že k takýmto postrekom nepristúpi. Dôvodom je podľa samosprávy aj podporné stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave.

"Vírus na verejnom priestranstve eliminuje už aj ultrafialové slnečné žiarenie. Detské ihriská sú momentálne uzavreté, a preto teraz nie je dôvod na ich špeciálnu dezinfekciu. Je potrebné dbať na zvýšenú hygienu, nosenie rúšok a rukavíc," povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Tvrdí, že povinnosťou je chrániť najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva, najmä starých a chronicky chorých ľudí. "Táto kríza nečakane ohrozuje veľkú časť populácie, ktorej bude tiež potrebné podať pomocnú ruku," podotkla Čahojová.

Karlova Ves považuje postreky verejných priestranstiev za plytvanie finančnými zdrojmi, pracovnými silami a považuje ich za populistické a nerozumné. Mestská časť, naopak, rozhodne nespochybňuje pravidelnú dezinfekciu vozidiel MHD a aj vnútorných spoločných priestorov bytových domov.

Viac o téme: PandémiaBratislavaKarlova VesKoronavírusDezinfikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu