Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Úrad vlády zatiaľ nepovedal, kam pôjdu peniaze z Fondu vzájomnej pomoci

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Úrad vlády SR zatiaľ nepovedal, kam poputujú peniaze vyzbierané vo Fonde vzájomnej pomoci, ktorý zriadil premiér Igor Matovič (OĽaNO). Prispievať doň majú koaliční poslanci či ministri, pridať sa môže aj verejnosť. Na transparentnom účte je aktuálne vyše 19.000 eur. Zo zverejnených mien vyplýva, že z poslancov doň zatiaľ prispelo niekoľko členov klubu OĽaNO.

O prerozdelení financií z fondu má rozhodovať komisia. Tvoriť ju majú ľudia z odborných kruhov, verejnosti i zástupcovia politických strán. Matovič ponúkol miesta v komisii aj opozícii. "V najbližšej dobe zverejníme podrobnosti fungovania fondu, komisie, ako aj tie, ktoré sa týkajú prerozdeľovania financií z fondu," uviedol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Fond má podľa premiéra slúžiť na riešenie individuálnych životných prípadov ovplyvnených krízou súvisiacou so šírením nového koronavírusu. Transparentný účet je aktívny od 7. apríla na webe Štátnej pokladnice pod názvom Fond vzájomnej pomoci. Za jeho fungovanie zodpovedá vedúci úradu vlády.

Viac o téme: PremiérBratislavaIgor MatovičSlovenskoOĽaNOKoronavírusFond vzájomnej pomoci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu