Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS V Prešove pred nemocnicou zriadili odberné miesto pre testy na ochorenie COVID-19

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FOTO TASR – Milan Kapusta)

PREŠOV - Mobilné odberné miesto, kde sa odoberajú vzorky pacientom podozrivým na ochorenie COVID-19, zriadila spoločnosť synlab slovakia v spolupráci s Fakultnou nemocnicou s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove. Je situované pred prešovským amfiteátrom, neďaleko hlavného vstupu do areálu nemocnice. Informovala o tom jej hovorkyňa Renáta Cenková.

"Mobilné odberné miesto je označené nápisom Covid-19 a je pacientom k dispozícii v čase od 8.00 do 13.00 h. Odbery zabezpečuje kvalifikovaný a preškolený personál, vybavený osobnými ochrannými prostriedkami. Vzorky sa pacientom odoberajú priamo z motorového vozidla. Výsledky testov im budú ošetrujúcim lekárom oznámené do 48 hodín," uviedla Cenková. Ako ďalej povedala, mobilné odberné miesto je určené pre pacientov, ktorých na vyšetrenie odošle lekár z oddelenia infektológie prešovskej nemocnice na základe písomnej žiadanky.

"Ďalej pre pacientov, ktorým vyšetrenie indikuje všeobecný lekár na základe písomnej žiadanky. Rovnako pre pacientov samoplatcov, ktorí majú podozrenie na ochorenie, napríklad po stretnutí s osobou, ktorá javila známky ochorenia COVID-19, alebo s osobou s pozitívnou cestovateľskou anamnézou a podobne, a to na základe objednania sa prostredníctvom online formulára," dodala Cenková.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.

Viac o téme: TestyNemocnicaPrešovKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu