Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Jasne zadefinované postupy sú kľúčové, tvrdí ministerstvo zdravotníctva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR považuje jasne zadefinované postupy a pravidlá v súvislosti s ochorením COVID-19 za dôležité a kľúčové. Uviedla to hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Poukázala na to, že MZ SR vydalo napríklad štandardné postupy pre zdravotníkov k novému koronavírusu. Rovnako sú podľa jej slov nastavené pravidlá v systéme aj prostredníctvom hlavných odborníkov na jednotlivé oblasti, ako aj všetky metodické usmernenia. Pripomenula, že rezort zriadil aj linku s telefónnym číslom 0911 989 989 pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a emailovú adresu helpdeskkorona@health.gov.sk, kam sa môžu obrátiť s otázkami.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková taktiež priblížila, že odborníci siete vytvorili jednoduchý manuál, vďaka ktorému dokáže pacienta s novým koronavírusom liečiť aj neinfektológ, chirurg, očný lekár, respektíve ošetrovať sestra. Generálny riaditeľ siete nemocníc Vladimír Dvorový doplnil, že spustili pandemické plány, rozdelili nemocnice na infekčnú a neinfekčnú zónu a reprofilizovali doterajšie pracoviská na tzv. COVID oddelenia.

"Pred našimi 11 pracoviskami sú zriadené mobilné odberové miesta, všade funguje triáž pacientov a neustále sa snažíme dopĺňať zásoby liekov a ochranných pracovných pomôcok. Časť personálu, ktorá dnes nie je pre zrušenie plánovaných operácií v nemocnici potrebná, zostáva doma v pohotovosti, aby sa neinfikovala," dodal.

Viac o téme: Ministerstvo zdravotníctvaSlovenskoKoronavírusCovid-19Zuzana Eliášová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu