Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Negatívny výsledok na COVID-19 má ďalších 19 zamestnancov žilinskej nemocnice

Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline
Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline (Zdroj: Facebook/Polícia)

ŽILINA - Negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 má ďalších 19 zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

"V pondelok (6. 4.) testovali päť lekárov, deväť sestier a päť nezdravotníckych pracovníkov, ktorí prišli do kontaktu s pacientom alebo nezdravotníckym zamestnancom s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19," uviedla hovorkyňa nemocnice. Pripomenula, že v súvislosti s týmto prípadom otestovali od minulého týždňa spolu 71 zamestnancov žilinskej nemocnice. "Negatívnych bolo 70, jeden nezdravotnícky zamestnanec bol testovaný s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19," doplnila Záteková.

Muža z okresu Žilina vo veku 67 rokov prijali do žilinskej nemocnice v utorok 31. marca. Pri príjme mu na základe podozrenia urobili test na COVID-19. Následne ho hospitalizovali v izolačnej izbe v časti oddelenia vnútorného lekárstva bez kontaktu s inými pacientmi oddelenia. "V stredu 1. apríla výsledky testu potvrdili pacientovi vírus spôsobujúci ochorenie COVID-19. Následne ho previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine. Ihneď došlo k posúdeniu epidemiologickej anamnézy a klinického stavu pracovníkov nemocnice, ktorí boli v bezprostrednom styku s pacientom," priblížila hovorkyňa žilinskej nemocnice.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

Pacient bol totiž v období pred prejavením príznakov (v prvej polovici marca) hospitalizovaný v žilinskej nemocnici pre iné zdravotné ťažkosti nesúvisiace s COVID-19. Podľa hovorkyne vtedy nespĺňal žiadnu z rizikových podmienok a nevyskytli sa u neho klinické príznaky. Koncom marca opäť navštívil nemocnicu - urgentný príjem. Ani vtedy u neho nebola potvrdená cestovateľská anamnéza ani kontakt s pravdepodobným prípadom COVID-19, dodala hovorkyňa.

Viac o téme: NemocnicaVýsledkyŽilinaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu