Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Prímestské autobusy budú premávať aj počas sviatkov: Čakajte však obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Vlado Benko Jr.)

BRATISLAVA - Prímestská autobusová doprava na území Bratislavského kraja bude premávať aj počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov, avšak vo víkendovom a sviatočnom režime. Informoval o tom Miroslav Staník z Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), koordináta integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK).

"Naším cieľom je, aby aj počas sviatkov bola zabezpečená možnosť cestovať primárne pre zamestnancov profesií, ktoré sú nevyhnutné napríklad pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti, sociálnych služieb pre odkázaných, pre zamestnancov predajní potravín, lekární a drogérií, bezpečnostných zložiek, ale aj ďalších potrebných profesií," poznamenala generálna riaditeľka BID Zuzana Horčíková s tým, že ostatných vyzýva, aby cestu verejnou dopravou zvážili.

V stredu (8. 4.), na Zelený štvrtok (9. 4.), na Bielu sobotu (11. 4.) a v utorok (14. 4.) budú spoje prímestskej autobusovej dopravy premávať podľa cestovných poriadkov platných v sobotu. Na Veľký piatok (10. 4.), na Veľkonočnú nedeľu (12. 4.) a Veľkonočný pondelok (13. 4.) budú autobusové spoje premávať podľa cestovných poriadkov platných vo sviatok.

Viac informácii o koronavíruse nájdete aj na Facebooku. 

"Apelujeme na cestujúcich, aby dodržiavali pravidlá, ktoré majú za cieľ nás všetkých chrániť," zdôraznil v súvislosti s pandémiou COVID-19 generálny riaditeľ Slovak Lines Pavol Labant. Pripomenul, že cestujúci sú povinní nosiť ochranné rúška či adekvátnu náhradu zakrývajúcu nos a ústa, do autobusu môžu nastupovať iba zadnými dverami a nemôžu obsadzovať prvých osem miest vpredu. "V prípade cestujúcich bez predplatného cestovného je povinnosť kupovať si cestovné lístky elektronicky vopred cez mobilnú aplikáciu IDS BK," doplnil.

Viac o téme: DopravaAutobusySviatky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu