Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štefana Mlynarčíka, ktorý sledoval Jána Kuciaka, vyhodili z Policajného zboru

Štefan Mlynarčík
Štefan Mlynarčík (Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA – Štefan Mlynarčík, ktorý sledoval novinárov vrátane Jána Kuciaka, už nie je policajtom. Upozornil na to portál tvnoviny.sk, potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.

„Uvedená osoba dňom 27. marca 2020 nie je v služobnom pomere príslušníka Policajného zboru,“ uviedla Mihalíková. Konanie v súvislosti so služobným hodnotením policajta začalo voči Mlynarčíkovi už pred niekoľkými týždňami. Proti prvostupňovému rozhodnutiu sa vtedy Mlynarčík odvolal, avšak s opravným prostriedkom neuspel.

Ešte v januári nevidelo vedenie KR PZ v Bratislave dôvod na vyvodenie zodpovednosti voči Mlynarčíkovi, ktorý bol policajným vyšetrovateľom. Odvolávali sa na fakt, že Mlynarčík pôsobí v kauze sledovania novinárov a v kauze vraždy Jána Kuciaka ako svedok a nie obvinený.

Mlynarčík bol súčasťou sledovacieho komanda, ktoré pre obžalovaného z vraždy novinára Mariana Kočnera naverboval Peter Tóth. Komandu velil bývalý príslušník SIS Miroslav Kriak. Ten na súde tvrdil, že bol v domnienke, že pracuje pre štát. Mlynarčík počas svojho svedeckého výsluchu uviedol, že bol v tom, že sledovanie novinárov vykonáva pre Slovenskú informačnú službu. Dnes už bývalý vyšetrovateľ sledoval a fotil aj Jána Kuciaka.

Fotky novinára podľa obžalobnej verzie ukázala obžalovaná Alena Zsuzsová. vo svojom aute Zoltánovi Andruskóovi, ktorý je za vraždu už právoplatne odsúdený. Andruskó ich následne ukázal Tomášovi Szabóovi a Miroslavovi Marčekovi, ktorý sa k vražde priznal a bol za ňu v pondelok (6. 4.) odsúdený neprávoplatným rozsudkom na 23-ročný trest odňatia slobody.

Z objednávky vraždy novinára sú obžalovaní Zsuzsová a Kočner, ktorý si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Viac o téme: Polícia Ján KuciakŠtefan Mlynarčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu