Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krajčí potvrdil novú hlavu VšZP: Povedie ju Vladimír Turček

Na snímke zľava riaditeľ sekcie ekonomiky Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Vladimír Turček, podpredseda predstavenstva a riaditeľ sekcie nákupu VšZP Milan Horváth, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VšZP Miroslav Kočan a hovorkyňa VšZP Pet
Na snímke zľava riaditeľ sekcie ekonomiky Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Vladimír Turček, podpredseda predstavenstva a riaditeľ sekcie nákupu VšZP Milan Horváth, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VšZP Miroslav Kočan a hovorkyňa VšZP Pet (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu (VšZP) vedie od 2. apríla Vladimír Turček. Jeho menovanie za predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) v rozhovore pre Aktuality.sk. Informáciu už na svojom webe zverejnila aj štátna poisťovňa.

Turček, ktorý vo VšZP pôsobí od roku 2016, naposledy ako podpredseda predstavenstva, ju má viesť do výsledkov riadneho výberového konania. Ministerstvo zdravotníctva v pondelok vyhlásilo výberové konanie na nového šéfa štátnej poisťovne, ktorá je najväčšou na Slovensku, aj troch členov jej predstavenstva. Uchádzači sa môžu prihlásiť do 14. apríla.

Šéf rezortu koncom marca odvolal generálnu riaditeľku VšZP Ľubicu Hlinkovú. Ministerstvo vtedy avizovalo, že riadením poisťovne bude až do výsledku riadneho výberového konania poverený jeden z členov predstavenstva poisťovne.

Viac o téme: OĽaNOVšeobecná zdravotná poisťovňaMarek KrajčíVladimír Turček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu