Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tri dobré správy pre Slovákov!

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA - Slováci, tešte sa! Pred Vianocami pre vás máme tri dobré správy. Koruna je stále silná a kurz sa pohybuje na úrovni 33,5 koruny za euro. Slovensko má aj ďalší rekord. Historicky najmenej ľudí nemá prácu. Platy stúpajú a niektoré firmy musia zamestnancov kupovať za poriadny balík.

Tretia dobrá správa je, že sa stávame plnohodnotnými Európanmi. O dva dni už totiž na ceste do krajín Európskej únie nebudete potrebovať cestovný pas.

Tri dobré správy pre
Zobraziť galériu (4)

1. Mena pod 34 korún za euro

Slovenská mena je stále silná. V tomto roku najprv pokorila hranicu 34 korún za euro, v marci na niekoľko hodín aj hranicu 33 korún za euro. Pred dvomi rokmi bola pritom o štyri koruny slabšia. V roku 2003 stálo jedno euro takmer 42 korún. Ak všetko dobre pôjde, už o rok bude slovenská mena minulosťou a budeme platiť eurami. Čím lepší kurz, tým viac peňazí zarobíme.
Rada:
Ak chcete ušetriť, elektroniku nakupujte v krajinách, kde platí euro. Je lacnejšia ako u nás aj o niekoľko tisíc korún.
Tri dobré správy pre
Zobraziť galériu (4)

2. Najmenej ľudí nemá prácu

Miera nezamestnanosti na Slovensku je historicky najnižšia. Podľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny klesla na 7,76 percenta a bez práce bolo ku koncu novembra 235 723 ľudí. Ekonómom a šéfom podnikov z toho dupkom vstávajú vlasy, keďže v prípade niektorých profesií sa začínajú ľudia preplácať.
Rada:
Vyškoľte sa za obchodného manažéra alebo počítačového špecialistu. Ak budete dobrý, môžete mať pekný balík peňazí. Alebo aspoň skúste zájsť za šéfom, že sa o vás inde pobijú.
Tri dobré správy pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Život)

3. Do Európskej únie bez pasu

Už zajtra definitívne padnú hranice. Slovensko sa v noci z 20. na 21. decembra stane súčasťou schengenského priestoru a do členských krajín Európskej únie budete môcť cestovať bez potupných kontrol na hraničných priechodoch. Jediná kontrolovaná hranica bude na východnom Slovensku s Ukrajinou, ktorá bude zároveň východnou hranicou Európskej únie.
Rada:
Počas vianočných sviatkov sa vyberte s rodinou na výlet k našim susedom. Určite vás nečakajú žiadne rampy, kolóny ani kontroly cestovných pasov. Keď vstúpi krajina do oblasti voľného pohybu osôb, v zahraničí si ľahšie nájdete prácu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu