Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Súd nebude rozhodovať o prepustení Salingera: Strojca explózie v Žiline stiahol svoju žiadosť

František Salinger
František Salinger (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

TRNAVA - Druhý tohtoročný termín verejného zasadnutia vo veci podmienečného prepustenia niekdajšieho bosa žilinského podsvetia Františka Salingera na slobodu sa neuskutoční. Túto informáciu potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Zasadnutie, ktoré sa malo konať 15. apríla, bolo zrušené. "Stalo sa tak z dôvodu, že odsúdený vzal svoju žiadosť o podmienečné prepustenie späť," uviedla Kondákorová. Salinger bol najskôr odsúdený na trinásťročný trest odňatia slobody za trestný čin všeobecného ohrozenia, keď mal na svedomí výbuch telefónnej búdky v Žiline z roku 1998, pri ktorom zahynuli traja náhodní okoloidúci.

Trest odňatia slobody na 15 rokov dostal za likvidáciu takzvaného bieleho koňa Milana L. Vražda na jeseň 1998 v katastri Žiliny v časti Háj súvisela s obavou o možné rozkrytie nezákonných aktivít organizovanej zločineckej skupiny. Salinger so svojimi komplicmi obeť vylákali k nelegálnemu hrobu, po úderoch sekerou do hlavy muža doň hodili nahého a zakopali. Následne jeho oblečenie spolu s osobnými vecami spálili.

Viac o téme: ExplóziaPodsvetieVäzenieSúd ŽilinaPodmienečné prepustenieFrantišek Salinger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu