Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nová ministerka chystá zmeny: Zvažuje len jedného štátneho tajomníka

Natália Milanová
Natália Milanová (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Na ministerstve kultúry SR by mal pôsobiť len jeden štátny tajomník. Vo štvrtok to počas prerušeného rokovania vlády naznačila ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO).

Priznala, že o konkrétnom mene ešte nie je stopercentne rozhodnuté. Mal by to byť ale kandidát, ktorého navrhne ona sama. "Bude to do veľkej miery môj výber, no budem samozrejme rada, keď sa s týmto výberom stotožnia aj koaliční partneri OĽaNO," uviedla.

Súčasná situácia, ktorá ochromuje kultúru a umelecké aktivity, vytvára riziko aj pre veľké investičné projekty, ktoré boli na tento rok naplánované, resp. malo sa v nich pokračovať, napríklad obnova hradu Krásna Hôrka či rekonštrukcia Slovenskej národnej galérie (SNG). "Bolo to predmetom debát, ale podľa mojich informácií by nemali byť tieto investičné projekty ohrozené, práce na Krásnej Hôrke i SNG pokračujú," uviedla ministerka.

V dôsledku šírenia nového koronavírusu sa však bude musieť odložiť vyhlásenie výberového konania na nového generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla. "Budeme musieť počkať, kým sa situácia zlepší," potvrdila ministerka. Milanovej predchodkyňa Ľubica Laššáková (Smer-SD) prenechala vypísanie výberového konania na generálneho riaditeľa SND na nové vedenie rezortu. Vedením divadla je poverený šéf činohry Peter Kováč.

Viac o téme: KultúraMinisterstvoTajomníkNatália Milanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu