Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vyšetrovací spis o nehode Langoša je na prokuratúre

Langoš havaroval 15. júna 2006 o pol ôsmej ráno cestou do Košíc na úseku medzi Drienovcom a Turňou nad Bodvou.
Langoš havaroval 15. júna 2006 o pol ôsmej ráno cestou do Košíc na úseku medzi Drienovcom a Turňou nad Bodvou.

KOŠICE - Na Okresnú prokuratúru Košice-okolie dnes polícia doručila vyšetrovací spis o dopravnej nehode, pri ktorej v júni 2006 pri obci Drienovec neďaleko Košíc zahynul predseda Ústavu pamäti národa Ján Langoš.

Súčasťou spisu je návrh na opätovné zastavenie trestného stíhania vodiča multikáry Štefana H. Pre agentúru SITA to dnes potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Ako ďalej uviedol, s vyšetrovacím spisom sa musí oboznámiť príslušný prokurátor, ktorý potom vo veci rozhodne. „V tejto chvíli nemožno vysloviť žiadne závery. Prokurátor má podľa Trestného poriadku viacero možností, môže spis vrátiť vyšetrovateľovi na doplnenie vyšetrovania, môže podať obžalobu a môže trestné stíhanie zastaviť. Aké však bude konkrétne rozhodnutie prokurátora bude závisieť od jeho vyhodnotenia vykonaných dôkazov. Rozhodnutie prokurátora možno očakávať začiatkom januára 2008,“ uzavrel Filičko.

Langoš havaroval 15. júna 2006 o pol ôsmej ráno cestou do Košíc na úseku medzi Drienovcom a Turňou nad Bodvou, keď na služobnej Škode Octavia narazil do multikáry doplna naloženej štrkom, ktorú viedol Štefan H. Langoš zahynul priamo na mieste nehody. Vodiča multikáry, ktorý pri nehode utrpel ťažké zranenia, previezli do nemocnice. Podľa výsledkov policajného vyšetrovania nehodu zavinil Langoš, keďže išiel vysokou rýchlosťou a nereagoval na situáciu na ceste. Trestné stíhanie vodiča multikáry preto vyšetrovateľ zastavil.

Vyšetrovanie havárie obnovila v apríli 2007 Generálna prokuratúra SR na základe nového súdnoznaleckého posudku z Ústavu súdneho inžinierstva v Žiline, ktorý si objednala Langošova manželka. Polícia obnovené vyšetrovanie ukončila 15. decembra s tým, že podľa jej zistení nehodu spôsobil Ján Langoš a opätovne preto navrhla prokurátorovi zastaviť trestné stíhanie vodiča multikáry.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu