Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Polícia chce opäť zastaviť stíhanie v prípade nehody Langoša

Langoš havaroval v júni 2006 pri obci Drienovec neďaleko Košíc
Langoš havaroval v júni 2006 pri obci Drienovec neďaleko Košíc

BRATISLAVA - Polícia opäť navrhla prokuratúre zastaviť trestné stíhanie v prípade vlaňajšej smrteľnej dopravnej nehody bývalého šéfa Ústavu pamäti národa (ÚPN) a niekdajšieho československého ministra vnútra Jána Langoša.

Stíhaný by tak nemal byť vodič multikáry, do ktorej Langoš narazil. "S týmto záverom bude spis zaslaný na Okresnú prokuratúru Košice-okolie," potvrdila policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Prokuratúra už raz stíhanie voči šoférovi zastavila s tým, že nehodu zavinil Langoš, keďže išiel vysokou rýchlosťou a nereagoval na situáciu na ceste.

Policajná hovorkyňa dnes ČTK nevedela spresniť, či polícia aj po druhý raz ukončila vyšetrovanie so záverom, že nehodu spôsobil Langoš. Vyšetrovanie havárie obnovila tento rok v apríli Generálna prokuratúra na základe nového posudku z Ústavu súdneho inžinierstva v Žiline, ktorý si objednala Langošova manželka.

Langoš havaroval v júni 2006 pri obci Drienovec neďaleko Košíc. Vo vysokej rýchlosti narazil do malého nákladného auta, ktoré viezlo kamene, a na mieste zahynul. Vodič z Moldavy nad Bodvou utrpel vážne zranenia. Šoférovi po obvinení hrozil za smrteľnú nehodu trest do päť rokov väzenia.

Bývalý federálny minister a disident bol prvým šéfom ÚPN, ktorý dokumentuje zločiny komunizmu i fašizmu na Slovensku. Jeho nástupcom sa stal historik Ivan Petranský.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu