Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Notárske úrady prijímajú pre ochorenie preventívne opatrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Notárske úrady prijímajú pre šírenie koronavírusu preventívne opatrenia. Informovala o tom ich stavovská komora. Notári apelujú na ľudí, aby úrady, ktoré sú otvorené, využívali iba v naozaj nevyhnutných prípadoch. V obmedzenej prevádzke pracujú aj ďalšie právnické odvetvia, napríklad súdy. Na Slovensku je zatiaľ oficiálne potvrdených 363 potvrdených prípadov nového koronavírusu.

V súvislosti s opatreniami na boj s koronavírusom niektoré notárske úrady dočasne upravujú režim svojho fungovania. „Neteší nás, že musíme pristupovať k takýmto reštriktívnym opatreniam. V súčasnej situácii to však považujeme za najzodpovednejšie riešenie, ktorým chceme prispieť k boju proti nastupujúcej pandémii,“ uviedol Miroslav Gregor, prezident Notárskej komory SR.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Komora vyzýva občanov, aby služby úradov vyhľadávali len v nevyhnutných prípadoch a aby zbytočne nehazardovali so svojím zdravím a zdravím svojho okolia. Preto odporúča, aby každý pred plánovanou návštevou notárskeho úradu navštívil webové stránky jednotlivých notárskych úradov, na ktorých sú dostupné aktualizované otváracie hodiny pre verejnosť, ako aj telefonický kontakt, na ktorom mu budú poskytnuté potrebné konzultácie, prípadne usmernenia.

Viac o téme: OpatreniaSlovenskoKoronavírusNotárska komora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu