Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Osvetu šíri aj mobilný operátor: Slováci, pozrite sa na displej mobilu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Pandémia spôsobená novým koronavírus zasahuje do všetkých aspektov nášho života. Prispôsobiť sa situácii rozhodol aj slovenský ružový operátor a Slovákom posiela výzvu.

Ak máte operátora Slovak Telekom, asi ste zaregistrovali, že v týchto dňom sa zmenil displej vášho mobilu. Slovenský operátor totiž zmenil názov parametru siete a Slováci si na svojich mobiloch namiesto názvu operátora našli výzvu ZOSTANTE DOMA. 

Slovákom, ktorí majú ružového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Maarty)

Slovákom, ktorí majú ružového
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Maarty)

 

Nový koronavírus z roku 2019 je závažný akútny respiračný syndróm koronavírus-2 (SARS-CoV-2), pričom choroba s ním spojená sa nazýva COVID-19. Patrí do známej skupiny, v ktorej sú vírusy ako SARS a MERS. Predstavuje nový kmeň koronavírusu, ktorý bol identifikovaný v Číne na konci minulého roka.

Príznaky ochorenia

Ochorenie je vysoko infekčnou nákazou, ktorá sa prenáša vzduchom z človeka na človeka. Spôsobuje akútne respiračné ochorenia – vírusovú pneumóniu. U nakazeného sa môžu prejaviť príznaky virózy, resp. klasických respiračných ochorení, napr. chrípky – teplota nad 38 stupňov Celzia, kašeľ, nádcha, bolesť svalov, bolesť kĺbov, bolesť hlavy, sťažené dýchanie a únava. V niektorých prípadoch sa objaví aj zápal pľúc. Inkubačná doba pri tomto type koronavírusu je zvyčajne 2 až 14 dní.

Viac o téme: OperátorBratislavaTelekomKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu