Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Lukáš ohrozoval nožom ženu, zaútočil aj na policajtov: Mám koronavírus, skapete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Muž pod vplyvom alkoholu rozbíjal zariadenie bytu a s nožom v ruke ohrozoval ženu. Agresívne reagoval aj na privolanú policajnú hliadku. Incident z minulého týždňa skončil zadržaním, keďže 31-ročný Lukáš z Bratislavy čelí obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa a z prečinu nebezpečného vyhrážania. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Policajti boli privolaní do bytu v Karlovej Vsi. "Muž sa po príchode hliadky PZ do bytu na policajtov rozbehol s kuchynským nožom v ruke, začal im vulgárne nadávať a zároveň sa nožom na nich zaháňať," priblížil hovorca. Na výzvy policajtov, aby prestal, nereagoval a v agresívnom a vulgárnom správaní pokračoval.

Mám koronavírus, skapete!

Po policajtoch mal obvinený vykrikovať, že je nakazený novým koronavírusom a že "skapú." Hliadka musela voči mužovi použiť donucovacie prostriedky, spacifikovať ho a obmedziť na osobnej slobode. Po vykonaní nevyhnutných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia.

K zraneniu osôb v súvislosti s jeho agresívnym správaním nedošlo. Za uvedené konanie hrozí Bratislavčanovi v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Zároveň bol spracovaný aj podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. "Po vyšetrení zadržaného muža lekárom bola jeho nákaza novým koronavírusom vylúčená," doplnil Szeiff.

 

Viac o téme: AlkoholVyhrážaniePolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu