Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Hoaxy o nákaze ustali vďaka upozorneniam od ľudí, tvrdí polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Hoaxy o koronavíruse na sociálnych sieťach ustali. Polícii sa podarilo dostať situáciu pod kontrolu vďaka ľuďom, ktorí na ne upozorňovali. Posledné hodiny nezaznamenali nové a hlavne masovo zdieľané dezinformácie.

„Ak porovnáme prvé dni po vypuknutí koronavírusu v našom regióne, keď sme tu mali denne 2-3 masovo zdieľané (v tisíckach) dezinformácie, tak v súčasnosti je už relatívny pokoj,” uviedla polícia na sociálnej sieti. Policajti na svojich stránkach rýchlo upozornili na tri najviac zdieľané poplašné zvukové správy.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Upozorňovali na „zaručené informácie”, ako liečiť koronavírus. Zdieľali stanoviská ministerstva zahraničia aj obrany k hoaxom, ktoré sa dotýkali ich činnosti. „Zamerali sme sa aj na absurdné dezinformácie, ktoré boli tiež masovo zdieľané. Všetky tieto kroky a celkový výsledok sa podaril vďaka vám a vašim správam, v ktorých ste nás na hoaxy upozorňovali. V tejto mimoriadnej situácii sa nedá odpovedať každému občanovi, ale každý jeden tip analyzujeme,” dodala polícia v svojom stanovisku.

Viac o téme: HoaxPolícia SlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu