Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Medzinárodná asociácia lekárov chce pomôcť Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Medzinárodná asociácia lekárov na Slovensku (MALnS) chce pomôcť v boji s novým koronavírusom. Vyhlásila preto iniciatívu s názvom "Spojme sa a pomôžme Slovensku". Doposiaľ sa do nej zapojila tridsiatka dobrovoľníkov ochotných vykonávať špecializované lekárske či zdravotnícke úkony. Informovala o tom koordinátorka projektu Alona Kurotová.

"Je veľmi pravdepodobné, že počet ľudí nakazených chorobou COVID-19 sa na Slovensku výrazne zvýši. Dnes nikto nemôže predpovedať, aký scenár nás čaká. Možno, a dúfajme, nebude naša pomoc potrebná, ale nestrácajme čas a organizujme sa," vyzval Manuchechr Burchanov z MALnS zahraničných lekárov žijúcich na Slovensku.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Mieni, že v situácii, v akej sa Slovensko môže ocitnúť o niekoľko týždňov, by mohli zahraniční lekári veľmi pomôcť. "Majú kvalitné vzdelanie, mnoho z nich hovorí dobre po slovensky a sú pripravení pomôcť. Hoci dúfame, že to nebude potrebné, ak sa tak stane, sme tu. Stačí nás kontaktovať," doplnil.

Svoju ponuku adresovala asociácia aj priamo Ministerstvu zdravotníctva SR, hlavnému hygienikovi SR Jánovi Mikasovi a Asociácii nemocníc Slovenska. Ako Burchanov uzavrel, lekárom bez uznaného vzdelania by musela ich aktivitu povoliť slovenská vláda.

Viac o téme: SlovenskoKoronavírusMedzinárodná asociácia lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu