Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najvyšší súd potvrdil väzbu pre právnikov a veterinára v kauze Dobytkár

Zásah NAKA
Zásah NAKA (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu (NS) SR potvrdil väzobné stíhanie obvinených právnikov Milana K. a Ľubomíra K. a veterinára Ľubomíra K., ktorí sú obvinení z prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA). TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Najvyšší súd na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR i všetkých troch obvinených. Senát Najvyššieho súdu sa stotožnil s dôvodmi väzby tak, ako ich ustálil súd prvého stupňa vo svojom rozhodnutí," vysvetlila hovorkyňa.

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici zobral obvinených do väzby 7. marca z obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti. Obvinení majú byť z obzvlášť závažných zločinov prijímania úplatku a legalizácie príjmov z trestnej činnosti v štádiu prípravy.

Troch väzobne stíhaných a ďalšie osoby zadržala začiatkom marca Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie s názvom Dobytkár. Počas akcie vtedy zadržali deväť osôb, hotovosť vo výške 100.000 eur a obrazy v hodnote 800.000 eur.

"Pôdohospodárska platobná agentúra nedisponuje bližšími informáciami o danej veci. PPA bude v danej veci úzko spolupracovať s NAKA a okamžite, ako dostane informácie od orgánov činných v trestnom konaní, vyvodí personálne dôsledky v súlade so zákonom o štátnej službe," uviedol začiatkom marca v reakcii na akciu hovorca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Vladimír Machalík.

Viac o téme: VeterinárPrávnikNajvyšší súdDobytkár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu