Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Polícia oznámila novinku: V boji proti obávanému ochoreniu pomôže ďalšia aplikácia

(Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Polícia oznámila novinku v súvislosti s koronavírusom. V spolupráci s technologickými firmami pripravujú aplikáciu, ktorá by mohla pomôcť Slovensku zvládnuť nákazu Covid-19 rýchlejšie. Odkazujú, že ochrancovia zákona zasahujú pre občanov, tí by však mali zostať doma práve pre políciu.

Aplikácia by mala rozoznať na základe senzorov telefónu, či ste sa vyskytli počas 14-tich dní v blízkosti osoby, ktorej bol diagnostikovaný koronavírus, a tým ochrániť vás a vaše okolie rýchlejšie. Autori si tak sľubujú prevenciu pred ďalším šírením tejto nákazy.

Schôdza, ktorá sa zapíše do dejín! VIDEO Rušná výmena parlamentu: Prvé hádky v sále, ozval sa Fico

Sme v situácii, kedy musíme všetci držať spolu, len tak pokoríme koronavírus. Pripravujeme pre vás aplikáciu „COVID-19“, aby ste boli informovaní o tom, čo sa vo vašom okolí deje. Aplikácia nie je zriadená na to, aby sme niekoho sledovali, je na dobrovoľnej báze," objasnila ministerka vnútra Denisa Saková. Dodala, že len spoločnými silami dokážeme vyhrať boj s koronavírusom v čo najkratšom možnom čase. 

Či sa vo vašom okolí nachádza osoba pozitívna na COVID-19 vám môže ozrejmiť aj aplikácia Zostaň zdravý. Rovnako upozorní aj ostatných, ak ste vy sám mali pozitívne výsledky. Autori sľubujú, že všetko je anonymné. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: AplikáciaPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu