Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pre KORONAVÍRUS sú paralyzované aj súdy: Zrušili proces v brutálnej mafiánskej vražde!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: topky.sk)

BRATISLAVA - Mimoriadné opatrenia ani ozbrojené eskorty s mafiánskym bossom Jurajom Ondrejčákom alias Piťom a jeho zabijakom Ľubošom Zelmanom prezývaným Zrzek sa nekonajú. Rozhodnutie o zrušení prevozu obávaných mužov bratislavského podsvetia na Okresný súd Bratislava VI prišlo potom, ako sudca zrušil pre koronavírus celé pojednávanie. Mafiáni mali rozprávať o okolnostiach jednej z najbrutálnejších vrážd slovenského podsvetia.

Mal to byť ďalší veľký deň pre boj proti mafii na Slovensku. Odhodlaný senát súdu, desiatky ozbrojených mužov, špeciálne bezpečnostné opatrenia, mafiáni v putách a užialení pozostalí. Tým dňom mal byť 25. marec 2020. Mafiánsky boss obávaných piťovcov Juraj Ondrejčák a šesťnásobný odsúdený mafiánsky vrah Ľuboš Zelman mali svedčiť o brutalite, ktorá patrí aj v kruhoch mafie k tým najkrvavejším, aké slovenské podsvetia zažilo.

No na proces, v ktorom odznejú z úst mafiánov hrôzostrašné opisy likvidácie pozostatkov nezvestného muža, si musíme počkať. Boj s mafiou narušil boj s epidémiou. „V predmetnej trestnej veci bol termín hlavného pojednávania zrušeným, z dôvodu opatrení pred šírením koronavírusu, nový termín hlavného pojednávania zatiaľ vytýčený nie je,“ informoval Topky.sk hovorca súdu Pavol Adamčiak.

Rozštvrtený v Dunaji

Zatiaľ jediným obžalovaným v prípade vraždy je Dušan Vasko prezývaný Kladivo, ktorý mal spolu s ďalším, minimálne jedným mužom, zavraždiť nezvestného Jána Šimeka prezývaného Anča. Toho mali zavraždiť v noci z 25. na 26. februára 2008. Piťovec Mikuláš Polóny a muž prezývaný Kladivo, podľa svedeckých výpovedí vylákali Jána Šimeka na žúr spolu s dvoma ženami. Ten mal byť v záhradkárskej oblasti v Dúbravke. Zábava sa však skončila krvavým besnením Mikuláša Polónyho a Kladiva.

Ján Šimek
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Na dvojmetrového Šimeka vraj zaútočili nožmi. Ďalšie informácie z prostredia mafie hovorili o tom, že pozostatky Jána Šimeka dvojica mužov po vražde rozštvrtila na viacero častí. Kusy tela potom natlačili do bieleho plastového potravinárskeho suda a neskôr ich Polóny, spolu s dvoma kumpánmi od piťovcov, vyhodil do ramena Dunaja v bratislavskej Petržalke. Pretože Polóny je už mŕtvy, policajti z vraždy pred pár mesiacmi obvinili iba Dušana Vaska prezývaného Kladivo.

Záhada okolo vyšetrovania

Podľa informácií z podsvetia by o celej vražde mohol mať viac informácií aj bývalý agent kriminálneho spravodajstva a šesťnásobný recidivista a muž označovaný za šéfa pozemkovej mafie Jozef Drag. Ten totiž o vražde Jána Šimeka vypovedal už v roku 2010. No v kauze, v ktorej má vypovedať mafiánsky boss a jeho zabijak, a v ktorej je iba jeden obvinený Dušan Vasko, ho vraj ani nevypočuli.

Portálu Na stope sa pritom ozval človek z podsvetia, ktorý si neželal byť menovaný a ktorý roky pracoval ako pravá ruka Jozefa Draga. „Neviem presne ako Šimeka zavraždili, neviem ani presne, kto sa na jeho vražde zúčastnil. Ale myslím si, že o vražde môže vám, alebo polícii veľa povedať Jozef Drag. Myslím si, že ten Kladivo, ktorý je teraz z vraždy obvinený sa do toho dostal ani nevedel ako,“ povedal na úvod pre Na stope spomínaný muž.

Na dni, keď sa vražda stala, si podľa vlastných slov spomína úplne presne. "V aute mi začal rozprávať o Ančovi, že sa veľmi bránil, že ho niekoľko krát je..li a stále sa bránil, že ho nevedeli zložiť. Ja som vtedy nevedel, čo je pravda, lebo vtedy veľa fetovali. Večer sme sedeli u neho v altánku, zase sa opil a vyplakával, že ako toho Jana nevedeli dať dole, že mal silu ako kôň. Ja neviem presne čo sa tam stalo, ale myslím, že Drag bol pri vražde Anču,“ priblížil hodiny krátko po smrti Anču zdroj z prostredia mafie.

Zaujímavosťou je, že ani tento človek nebol políciou do dnešného dňa vypočutý. Bude preto zaujímavé sledovať, čo ešte počas pojednávania pred súdom vypláva na povrch a ako sa k týmto informáciám postaví senát súdu či prokurátor.

Viac o téme: VraždaPojednávanieMafiániPiťovciKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu