Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Afrika má vyše tisíc nakazených koronavírusom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Marco Ugarte)

JOHANNESBURG - Afrika hlási viac ako tisíc nakazených novým koronavírusom. Informáciu potvrdili centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb. Angola, Zimbabwe, Kapverdy či Madagaskar zaregistrovali prvého pacienta, Juhoafrická republika ich má 202, no nikto tam zatiaľ nezomrel. Nakazený je aj minister zahraničných vecí v Burkine Faso. Najmenej 40 z 54 štátov už má nakazených.

Pobrežie Slonoviny od nedele zatvorí svoje hranice. Úrady v Etiópii zas diskutujú o možnom dopade pandémie na voľby, ktoré sa majú konať tento rok. V Malawi, kde zatiaľ nepotvrdili žiaden prípad nákazy, vyhlásili výnimočný stav. Nigéria zatvorila tri medzinárodné letiská, Južný Sudán zas všetky školy. Prezident Sierry Leone poslal na medzinárodné letisko a pozemné hranice vojakov, ktorí majú "dohliadať na bezpečnosť" a vyzval ľudí, aby nepanikárili.

Spoločnosť South African Airways do júna zrušila všetky zahraničné lety, firma Ethiopian Airlines zrušila lety do 30 krajín. Agentúra AP upozornila, že množstvo ľudí zrejme uviazne v afrických krajinách, keďže mnohé z nich zatvárajú svoje hranice.

Viac o téme: PacientAfrikaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu