Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Diera v karanténe! Slováci vracajúci sa domov využívajú cyklochodník cez hranice

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na konci Kopčianskej ulice je nekontrolovaný prechod, kde ľudia bežne chodia na prechádzky a bez problémov prekračujú hranice. Hlavne chodci a cyklisti. Dnes je tam rampa. Včera, keď sme tam okolo 15:00 zaparkovali a išli sa s rúškami prejsť do prírody, na hranici bola závora.

Pred ňou na slovenskej strane boli zaparkované dve autá. Jedno štátnych policajtov a jedno mestských policajtov. Asi štyria policajti pri autách stáli a diskutovali. Prišla rodina s deťmi a zaparkovala na tráve. Pýtali sa policajtov, či tam môžu stáť. Tí im povedali, že to majú preparkovať, lebo nemôžu stáť na tráve. Tak to preparkovali.

Keď sme išli popri prírodnej hranici, všimli sme si, že z druhej strany hranice stál rakúsky policajt. Keď sme prechádzali po slovenskej strane, všetci Slováci disciplinovane chodili v rúškach. Asi tri metre od našej hranice je už Rakúsko a tam voľne, bez rúšok, sa prechádzali rakúski dôchodcovia a jazdili rakúski cyklisti.

Prekvapenie prišlo po piatej hodine, keď sme sa vracali k autu. Našu hranicu už žiadni policajti nestrážili a cez ňu prešli z Rakúska traja Slováci (dvaja muži a jedna žena) s obrovskými kuframi. Jeden bez rúška a dvaja s rúškami. Evidentne prišli z viedenského letiska, len sa chceli vyhnúť kontrolovaným hraničným prechodom. A pýtali sa okoloidúcich Slovákov, kde sú a ako sa dostanú do mesta.

Potom sme započuli, ako sa medzi sebou rozprávali, kam si idú nakúpiť potraviny a potom, že plánujú ísť na Hlavnú stanicu, aby sa dostali domov.

Viac o téme: SlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu