Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V časoch epidémie koronavírusu zlodeji nespia: FOTO Zverstvo, ich cieľom sa stala košická lekáreň

Zobraziť galériu (2)

KOŠICE - Košickí policajti vyšetrujú neľudský čin v čase vyhlásenej mimoriadnej situácie v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 na území Slovenskej republiky. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Podľa doterajších zistení sa zatiaľ neznámy páchateľ vo štvrtok nadránom vlámal do jednej z lekární v košickej mestskej časti Juh.

Práve v blízkosti vykradnutej lekárne býva podľa polície množstvo seniorov a dennodenne ju navštevujú. "V tomto prípade boli predmetom záujmu páchateľa najmä peniaze. Z priestorov lekárne ukradol finančnú hotovosť i zopár škatuliek liekov. Výška škody, ktorá krádežou vecí a poškodením zariadenia vznikla, je predmetom ďalšieho vyšetrovania," popísala hovorkyňa.

Mésarová dodala, že na prípade policajti intenzívne pracujú. Dôkladne zadokumentovali miesto činu a vykonávajú všetky ďalšie potrebné úkony, ktoré by mali smerovať k dolapeniu páchateľa. 

V časoch epidémie koronavírusu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Juh už v tomto prípade začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. "Situácia je vážna a práve v čase, kedy by si ľudia mali pomáhať, boli k sebe navzájom ohľaduplní, disciplinovaní, rešpektovali prijaté mimoriadne opatrenia na úspešné zvládnutie tohto boja, sa, žiaľ, nájdu aj takí ľudia, ktorí porušujú zákon," uzavrela Mésarová.

Viac o téme: LekáreňKrádežKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu