Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Partia mladých na družstve kradla z traktorov naftu: Hrozí im niekoľkoročné väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: KR PZ KE )

PEDER - Z majetkovej trestnej činnosti obvinila polícia štvoricu mladých ľudí z okresu Košice – okolie. Obvinení poškodili nádrže traktorov a kradli naftu, k čomu došlo koncom januára na pozemku poľnohospodárskeho družstva v obci Peder. Informovala o tom v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva sú obvinení 22-ročná Katarína, 20-ročný Ladislav, 19-ročný Tomáš a 16-ročný Kristián. Policajti mali už predtým podozrenie, že sa táto partia dopúšťa majetkovej trestnej činnosti.

Podľa vyšetrovania obvinení prestrihli oplotenie pozemku družstva v Pederi a vošli do miestnej dielne. Na dvoch traktoroch prepichli palivové nádrže a odcudzili spolu 960 litrov nafty. Odcudzili aj prázdny 200-litrový kovový sud a paletový vozík so zabudovanou váhou.

"Celkovo tak krádežou vecí spôsobili škodu vo výške 1455 eur a poškodením škodu vyčíslenú na viac ako 5000 eur," uviedla Ivanová. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody až na dva roky.

Viac o téme: NaftaKrádežVäzenieDružstvoPolícia KošicePeder
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu