Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudli nové prípady: Výsledky pitvy u seniorky sú známe

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Na Slovensku pribudli nové prípady infikovania novým koronavírusom, nie je ich však extrémne veľa. Vo štvrtok o tom informoval dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD), pričom presné čísla oznámi po skončení štvrtkového rokovania vlády.

Pozitívne testovaná seniorka na koronavírus mala zomrieť na infarkt. Dôvodom úmrtia 84-ročnej seniorky, ktorá bola pozitívne testovaná na nový koronavírus, mal byť masívny infarkt myokardu. Vo štvrtok o tom informoval dosluhujúci predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD). "Na Slovensku v každom prípade ešte nemáme prípad úmrtia v dôsledku infikovania koronavírusom SARS-CoV-2," zdôraznil.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

O úmrtí seniorky, v snahe zabrániť dezinfomáciám, hovoril Pellegrini v stredu po rokovaní vlády a ústredného krízového štábu. Upozornil na to, že hoci bola seniorka vzhľadom na kontakt s blízkymi, ktorí boli v postihnutých oblastiach v zahraničí, pozitívne testovaná na nový koronavírus, nie je možné automaticky spájať jej úmrtie s touto nákazou. Seniorka podľa jeho slov trpela viacerými vážnymi zdravotnými ťažkosťami, vrátane vážnych srdcovo-cievnych ochorení.

Prípadov nie je extrémne veľa, ale sú 

Na Slovensku pribudli nové prípady infikovania novým koronavírusom, nie je ich však extrémne veľa. Vo štvrtok o tom informoval dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD), pričom presné čísla oznámi po skončení sa štvrtkového rokovania vlády. 

"Poviem oficiálne čísla, ktoré budeme mať k 14.00 h. Zatiaľ teda môžem potvrdiť niekoľko nových prípadov, nie je ich extrémne veľa, ale sú," priznal Pellegrini. Posledné oficiálne čísla zo stredy (18. 3.) hovoria o 105 prípadoch a 35 hospitalizovaných pacientoch. Ani v jednom prípade si však stav pacienta nevyžiadal napojenie na pľúcnu ventiláciu.

Viac o téme: SlovenskoPeter PellegriniKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu