Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Na trhovisku Miletičova fungujú potraviny v uzavretých predajniach

Uzavreté Trhovisko Miletičova
Uzavreté Trhovisko Miletičova (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Návštevníci trhoviska Miletičova v bratislavskom Ružinove si od utorka môžu opäť nakúpiť chlieb, syry, vajíčka, mäso či drogériu, avšak len v uzavretých malých predajniach. Mestská časť však zároveň upozorňuje na striktné bezpečnostné opatrenia a pravidlá v súvislosti s výskytom nového koronavírusu. Povolenie predaja sa netýka pultového predaja ovocia a zeleniny či predaja kvetov.

"V žiadnom prípade sa neotvára trhovisko, ani stánky, ani nepotravinový predaj. Otvoriť umožníme len predajcom, ktorí predávajú potravinový tovar alebo drogériu, a len v uzavretých predajniach," píše starosta Ružinova Martin Chren s tým, že predaj je možný len cez okienko, respektíve do obchodu môžu zákazníci vstupovať len po jednom, pričom musia mať, rovnako ako predajcovia, ochranné rúško.

Starosta toto rozhodnutie odôvodňuje aj tým, že v potravinových predajniach sa stále koncentruje najviac ľudí. Čím menej predajní bude otvorených, tým viac ľudí sa podľa neho bude v každej z nich stretávať. "Ak by v Bratislave boli otvorené len jedny potraviny, v ktorých sa stretne tisíc ľudí, jeden infikovaný by ich mohol nakaziť tisíc. Ak je otvorených sto predajní a tých tisíc ľudí sa rozdelí medzi ne, riziko nákazy na veľkú skupinu sa prudko znižuje," podotýka.    


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Na pravidlá upozorňujú aj vylepené oznamy na trhovisku. Mestská časť však poznamenáva, že ak sa zmení nariadenie vlády, alebo ak nebudú pravidlá dodržiavané, pristúpi k inému rozhodnutiu. "Upozorňujeme, že konečné rozhodnutie o tom, či obchod bude alebo nebude fungovať, je na samotnom prevádzkovateľovi," dodáva mestská časť na webovej stránke.

Viac o téme: MiletičovaTrhovisko Miletičova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu