Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Slováci, dajte na rady polície! Ľudia voľno nemajú využívať na návštevy úradov

Polícia upozorňuje občanov, aby voľno nevyužívali na návštevy úradov
Polícia upozorňuje občanov, aby voľno nevyužívali na návštevy úradov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - Policajti neustále upozorňujú ľudí, aby v súvislosti s pandémiou rešpektovali mimoriadnu situáciu a nechodili na úrady. Ako uviedla polícia na sociálnej sieti, ľudia sú však nepoučiteľní a postupne sa zhromažďovali napríklad aj pred púchovským oddelením dokladov.

„Mimoriadne opatrenia krízového štábu smerujú k tomu, aby sa ľudia nezhlukovali vo väčšom počte na jednom mieste, a to aj napriek tomu, že nie sú v karanténe. Tieto opatrenia neslúžia na to, aby si verejnosť vybavovala svoje záležitosti na úradoch,“ upozornila trenčianska polícia.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Opatrenia slúžia v prvom rade na to, aby sa nenaplnil katastrofický scenár z Talianska, Španielska alebo iných štátov. „Ide o nás všetkých,“ zdôraznila polícia. Preto znovu žiada obyvateľov, aby rešpektovali nariadenia krízového štábu a vyhýbali sa miestam s vyšším počtom ľudí.

Kašlať a kýchať je potrebné do papierových vreckoviek, ktoré sa majú následne zahodiť do koša. Je nutné dodržiavať základné hygienické návyky, dbať na dôkladnú hygienu rúk a aj v domácnosti dbať na zvýšenú dezinfekciu povrchov.

Viac o téme: úradyPolícia SlováciKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu