Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Sulík mal presviedčať vedenie Zornice, aby štátu nedodávali rúška: Klamstvo, tvrdí!

Firma Zornica začala vyrábať rúška
Firma Zornica začala vyrábať rúška (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

BRATISLAVA - Líder SaS Richard Sulík mal v stredu ráno nahovárať vedenie spoločnosti Zornica, ktorá začala vyrábať respiračné rúška, aby nepodpisovala zmluvu so štátom. Počas stredajšieho rokovania vlády, na ktorom sa kabinet zaoberal aj zdravotníckymi pomôckami v rámci hmotných rezerv, to priznal generálny riaditeľ spoločnosti Zornica Banko Fashion Igor Maukš. Sulík tieto informácie dôrazne dementuje.

"V rámci malej debaty mi odporučil, aby som nepodpisoval zmluvu so štátom, no ja žiadnu zmluvu podpísanú nemám. A neviem, čo je ho do toho," povedal novinárom s tým, že telefonát ukončil. Nevie si vysvetliť dôvod Sulíkovho odporúčania, s lídrom SaS sa pozná z minulosti. "Dával si u nás šiť košele," povedal.

Nerozumiem, čo to má byť

Sulík tieto tvrdenia dôrazne dementuje. "Richard Sulík dôrazne dementuje informáciu o tom, že by pána Maukša odhováral od uzatvárania zmluvy so štátom. Nechápe, kde sa táto informácia vzala a prečo ju pán Maukš uviedol," uvádza v reakcii Sulíková hovorkyňa Katarína Svrčeková. Poznamenala, že šéf SaS sa v utorok (10. 3.) telefonicky zaujímal o podmienky a okolnosti výroby ochranných rúšok. "Hovorili najmä o časových nárokoch, pričom pán Maukš poznamenal, že v štátnej správe vládne chaos a nemá mu kto ani len zadať objednávku na výrobu rúšok," zdôraznila.

Je to klamstvo

Sulík neskôr reagoval aj na sociálnej sieti S majiteľom Zornice sa pozná takmer 10 rokov, párkrát si tam kúpil košele, vždy podľa jeho slov mali korektný vzťah. „Včera som mu volal, lebo som chcel vedieť, kedy vie začať vyrábať rúška (z médií soľ sa dozvedel, že výrobu plánujú) a akú majú kapacitu. Volal som mu preto, že ma to zaujimalo,“ napísal

„Dnes na tlačovke s Petrom Pellegrinim pán Maukš vyhlásil, že som mu vravel, aby nepodpisoval zmluvu so štátom na dodanie rúšok. JE TO BOHAPUSTÉ KLAMSTVO. Neviem prečo to pán Maukš povedal a keď som mu dnes volal, aby mi to vysvetlil, zložil mi po krátkej chvíli telefón,“ dodal. 

Ešte pred rokovaním vlády telefonát jedného z doterajších opozičných lídrov s riaditeľom Zornice naznačil aj predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Premiér v pondelok (9. 3.) informoval, že spoločnosť Zornica, ktorá sa zaoberá výrobou košieľ, prechádza na nový výrobný program a bude produkovať ochranné rúška.

Viac o téme: RúškaSlovenskoSaSRichard SulíkKoronavírusIgor MaukšZornica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu