Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dráma v leopoldovskej väznici: Odsúdený sa pokúsil o útek, zastavili ho dva výstrely do vzduchu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LEOPOLDOV - O útek z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove sa vo štvrtok pokúsil jeden z odsúdených. Zastavili ho až dva varovné výstrely do vzduchu, k zraneniu osôb nedošlo. Pokus o útek potvrdila hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Katarína Nováková.

„Na vzniknutú situáciu okamžite zareagovali službukonajúci príslušníci zboru, ktorí sa odsúdeného pokúsili zadržať. Následne opakovane použili výzvu, aby upustil od protiprávneho konania. Z rovnakého dôvodu boli vystrelené aj dva varovné výstrely do vzduchu a následne odsúdený upustil od svojho protiprávneho konania. Pri použití strelnej zbrane nedošlo k zraneniu žiadnej osoby,“ informovala Nováková.

Riaditeľ ústavu podľa nej okamžite prijal potrebné preventívno-bezpečnostné opatrenia a bolo začaté vyšetrovanie vzniknutej udalosti v súčinnosti s príslušnými zložkami Policajného zboru. O vzniknutej situácii bol vyrozumený dozorový prokurátor. Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania nebude Zbor väzenskej a justičnej stráže k udalosti poskytovať viac informácií.

Viac o téme: útekPolícia Leopoldov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu