Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VOĽBY 2020 Prezidentka, lídri strán aj exprezidenti už majú odvolené

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová čaká s dcérami pred volebnou miestnosťou vo voľbách do Národnej rady Zobraziť galériu (3)
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová čaká s dcérami pred volebnou miestnosťou vo voľbách do Národnej rady (Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Lídri viacerých strán, ktoré majú najväčšiu šancu dostať sa v týchto voľbách do Národnej rady SR, už odvolili. Sprevádzali ich zväčša rodiny. Volila už aj súčasná prezidentka Zuzana Čaputová a exprezidenti Ivan Gašparovič a Rudolf Schuster.

Viacerí lídri zdôrazňujú potrebu voliť zodpovedne a vyzývajú ľudí, aby išli hlasovať. Čo najväčšiu účasť by uvítala aj prezidentka Čaputová. Každé voľby sú podľa jej slov veľkou príležitosťou a tie aktuálne nemenej dôležitou. "Je nesmierne dôležitý krok dať svoju názorovú pečať na to, ako sa bude Slovensko ďalej vyvíjať," povedala Čaputová.

Hlava štátu Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Gašparovič považuje každé voľby za kľúčové. Pred žiadnymi si však nepamätal toľko nervozity medzi politikmi i národom, ako to bolo pri aktuálnych parlamentných voľbách. Voľby podľa neho ovplyvní aj vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Schuster sa pri týchto voľbách dlho rozhodoval, koho podporí. Hovoril aj o potrebe zmeny volebného systému. A to tak, aby si ľudia nemuseli vyberať pri hlasovaní stranu. Takúto zmenu však nateraz nevidí celkom reálne, možno v budúcnosti. Tohtoročné parlamentné voľby sú v ére samostatného Slovenska ôsme v poradí. Oficiálne výsledky má oznámiť štátna volebná komisia v nedeľu (1. 3.).

Schuster sa počas volieb
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Viac o téme: ExprezidentiSlovenskoVoľby 2020Parlamentné voľby 2020Lídri strán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu