Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

V Česku zatkli mladého Slováka: V pražskej električke útočil nožom, s políciou nekomunikuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PRAHA - Česká polícia zadržala 21-ročného Slováka, ktorý podľa kriminalistov napadol nožom cestujúceho v pražskej električke. Vypátrali ho v okrese Rokycany v Plzenskom kraji. S policajtmi nespolupracuje a odmieta vypovedať, informoval v piatok spravodajský server Novinky.cz.

Polícia musela najprv zistiť totožnosť útočníka, po ktorom následne vyhlásila celoštátne pátranie. Našla ho hliadka v okrese Rokycany a odovzdala ho pražským kriminalistom. "Muž bol obvinený z trestných činov ťažkého ublíženia na zdraví, výtržníctva a poškodenia cudzej veci, za čo mu v prípade odsúdenia hrozí až desaťročný pobyt za mrežami," uviedla pre Novinky.cz hovorkyňa polície Violeta Siřišťová s tým, že policajti ho chcú stíhať väzobne.

Útočník napadol nožom 47-ročného muža 8. februára na Českomoravskej ulici v električke pri O2 aréne. Podľa svedkov násilník nijako nekomunikoval a útočil bez varovania. Napadnutý muž sa síce ubránil, skončil však so zraneniami v nemocnici.

Útočník po incidente z električky utiekol. Kamery ho zachytili napríklad v metre, ale aj pri vstupe do O2 arény, kde si ľahol pred turnikety. Prečo to robil, ale vyšetrovatelia nevedia, pretože s nimi nekomunikuje.

Viac o téme: NôžElektričkaZadržaniePolícia útok PrahaČeská republikaRokycany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu