Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Miroslav Beblavý bol ONLINE: Pýtali ste sa programového lídra koalície PS/SPOLU

Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý (Zdroj: Topky/msz)

BRATISLAVA - Koalícia PS/SPOLU vznikla z dvoch subjektov a patrila k favoritom. V súčasnosti však jej preferencie klesajú. Programový líder PS/SPOLU Miroslav Beblavý je spolu s odborníkmi zodpovedný za rozsiahly program, ktorý nová koalícia ponúka. Miroslav Beblavý bol na Topkách online.

Viac o téme: Miroslav BeblavýPS/SPOLU
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

11.02.2020 10:02 - otázka od Matus
Dobrý deň chcem sa Vás opýtať prečo robíte okolo Matovičovích otázok také haló keď aj pán Truban priznal že je to podobné ako máte vy v programe takto to vypadá že nedokážete spolu komunikovať a straslšíte ľudí. Tiež je podľa mňa čudné že sa váš líder vyjadrí že najradšej by bol vo vláde bez Matoviča keď chcete poraziť smer každému je jasné že bez neho to nepôjde
Matovičove otázky obsahujú dobré, aj zlé návrhy. To je v poriadku, je to jeho právo prísť s programom - ako sme aj my prišli. Preto si to treba navzájom vysvetliť, lebo niektoré návrhy ohrozujú zdravie a životy alebo sú protiústavné. Igor Matovič však povedal, že ak mu neschválime úplne všetky, tak rozbije vládu. A tak sa nemožno správať, lebo takto to tu nezmeníme. My sme nikoho nikdy nevydierali, ani nebudeme, ani vládu nerozbijeme.
11.02.2020 09:59 - otázka od Miroslav Fitoš
Zdravím pán Beblavý :) Ktorých ľudí na kandidátke by sme si mali všímať? Odborníkov o ktorých ešte veľa ľudí nevie? Držím palce vo voľbách
Dobrý deň. Je ich tam veľmi veľa - okrem známych ľudí ako Jozef Mihál by som odporúčal pánov Hipša a Šuchu na školstvo, Oskara Dvořáka na zdravotníctvo či Dalibora Roháča na zahraničnú politiku.
11.02.2020 09:58 - otázka od marian
Lex Hascak - Kto podla Vas efektivnejsie vyuziva zdroje v zdravotnictve Penta alebo stat ?
Penta ich využíva efektívnejšie a potom si maximum vytiahne pre seba a svojich majiteľov, a kriví pravidlá tak, aby sme tomu nemohli zabrániť. Vo výsledku je to preto pre pacientov rovnaký, ak nie väčší problém.
11.02.2020 09:57 - otázka od Marian
sledoval som Vás v nedeľu na stv, a dúfal som, že Dankovi viac pripomeniete, možno pekne taxatívne všetko "maslo", čo má SNS na hlave. Veď vás výslovne vyzval, aby ste sa ho pýtali na armádu a školstvo. Prečo ste boli na neho (podľa mňa) taký mierny? Dankova osoba je vynikajúca príležitosť, zbaviť sa SNS navždy, resp. jej súčasných predstaviteľov=zlodejov. Osobne Gajdoša nemôžem vystáť. Ostante v diskusiách vecný ako doteraz,ale ostrejší, to je aj slovenským voličom sympatické. držím palce (volebným lídrom ste mali byť Vy, aj keď nič proti Trubanovi)
Ďakujem. Ja som mal pocit, že som bol možno až príliš ostrý, lebo som bol úprimne rozčúlený.
11.02.2020 09:56 - otázka od Filip
Dobrý deň, prosím Vás zamerajte sa viac na sociálno-geografické rozdiely na Slovensku. Veľa politikov si myslí že východ sú len Košice a Prešov. No za týmito mestami nič nieje? (Humenné, Sobrance, Michalovce, Medzilaborce, Vranov nad Topľou či najvýchodnenjšie mesto SR Snina). Viete ako je doprava a pracovné ponuky v týchto okresoch poddimenzované? Koľko poloprázdnych dedín tu je? Koľko hodín trvá cesta z Uliča do Prešova? Ľudia z týchto okresov stratili dôveru v akúkoľvek politickú stranu. Lebo iba pred voľbami vedia čo je to ĎALEKÝ VÝCHOD! Bol som váš volič do Euro parlamentu no teraz je to 50% na 50%.
Moja manželka je narodená v Snine a jej otec bol zo Zboja, takže chodievam na "Ďaleký Východ", ako to nazývate celé roky a poznám problémy. Dokonca som osobne riešiel napríklad otvorenie malých hraničných priechodov na podporu turizmu v okolí Uliča. PS/SPOLU má ako jediná Plán pre Východ, ktorý je v TOP prioritách hneď po voľbách.
11.02.2020 09:55 - otázka od Jozef
Vraj nechcete zvyšovať dane. A čo daň z dedičstva, daň z daru, nejaká ekologická daň, atď???
zdravím, program PS/SPOLU neobsahuje žiadnu daň z dedičstva ani darovania, to je čistá lož. Pokiaľ ide o ekologické dane, tie existujú aj dnes - napríklad registračný poplatok pri kúpe auta, my to chceme len zmeniť na emisnú daň, aby sa platila podľa emisií, takže ľudia s menším autom na tom budú lepšie.
11.02.2020 09:52 - otázka od Jozef
Dobrý deň, mám len 1 otázku : koľklo migrantov z Afriky a moslimského sveta ste ochotný prijať na Slovensko? Porosil by som odpoveď chlapa , nie vykrúcajúceho sa politika. Ďakujem.
Dobrý deň, pozdravujem vás do centrály SMERu, lebo okrem funkcionárov SMERu sa ma túto otázku počas celej kampane nikto nespýtal a to som hovoril s tisícmi ľudí. Strašíte ľudí niečím, čo nie je vôbec reálny problém, tým je emigrácia Slovákov do zahraničia a to potrebujeme zmeniť.
11.02.2020 09:51 - otázka od Anna Jelenkova
Dobry den pan Beblavy, odporcovia NATO tvrdia, ze najlepsi variant pre Slovensko by bol neutralny stat po vzore Rakuska a Svajciarska. Zaujima ma kolko rocne tieto krajiny vynalozia prostriekov na obranu a tiez porovnanie s nami. Dakujem a prajem vela uspechov vo volbach.
neviem z hlavy čísla, ale krajiny, ktoré sa chcú brániť samotné, buď minú hrozne veľa peňazí, alebo sú bezmocné. preto je nám lepšie v NATO. Na druhej strane vidíme, že ľudia ako Danko a Fico sú schopní aj z tohto ťahať peniaze von a preto sú ľudia oprávnene znechutení.
11.02.2020 09:50 - otázka od Miro
Zdravím, všade počúvam len ako si rozdelite koryto a kto bude premierom ako kto a kde s kým bude alebo nebude.... a nič čo by sa týkalo vášho volebného preogramu. Máte ho niekde zverejnený? Teda ak nejaký máte...
Zdravím, PS/SPOLU zverejnilo svoj program Bod zlomu ako prví ešte v septembri. Nájdete ho na progresivnespolu.sk. My sme dokonca pripravili aj 20 urgentných vecí na prvých 100 dní. Takže odporúčam pozrieť, my sme to naozaj brali vážne.
11.02.2020 09:49 - otázka od Tomas
Vazeny pan Beblavy, ktore 3 prve veci sa budete snazit presadit, ak budete clenom vlady? Dakujem
1. novým spôsobom zvoliť generálneho a špeciálneho prokurátora, aby sa veci začali hýbať + Lex Haščák, aby sme obmedzili moc oligarchov + predložiť hmotnú zodpovednosť 2. opraviť štátny rozpočet a pripraviť zníženie daní a odvodov pre ľudí s nízkym a priemerným príjmom 3. zriadiť verejný fond na investície do zdravotníctva
11.02.2020 09:47 - otázka od Stanislav
Dobré ráno, chcel by som sa spýtať, prečo ste išli do koalície zo stranou PS (Progresívne Slovensko)?
Pretože sme chceli celému Slovensku ukázať, že je možné aj naozaj spolupracovať a vytvoriť silu, ktorá porazí SMER a prinesie zmenu. V prezidentských voľbách a voľbách do Európskeho parlamentu sa to podarilo.
11.02.2020 09:45 - otázka od Juraj Vrbjar
Zaujimalo by ma ci aj mate po celom Slovensku vase billboardi v Slovencine co je asi samozrejme ale aj v MADARCINE ako v Rimavskej Sobote. Dakujem
máme billboardy v každom kraji a myslím, že naša Maďarská platforma má aj dvojjazyčné, ale viac k tomu neviem.
11.02.2020 09:44 - otázka od Ľubica
Ako vnímate vyjadrenie p. Sakovej a premiéra na voľbu zo zahraničia a vyjadrenia o volicoch v Bratislave.
ako ich hanbu a zúfalý pokus postaviť proti sebe ľudí na Slovensku - ktorý im nevyjde.
11.02.2020 09:43 - otázka od Ladislav Resek
Dobrý deň, chcel by som Vás požiadať o Váš názor na 2 veci: 1. Máme skvelú prezidentku, avšak pre mňa osobne spravila 1 veľký prešľap. Vymenovala Kováča mladšieho. Je to jednoznačne kontroverzná osoba, ktorá reprezentuje Slovensko vo svete. Ako to vnímate? 2. Gorila: doteraz ste sa v zmysle Gorily nevyjadril o hlavných aktéroch" Malchárek a spol. zatiaľ stále len o Ficovi a bohužial v tomto mal Pelle pravdu, Gorila je kauzou Miklošovej vlády. Prečo nespomínate aj hlavných aktérov?
1. Myslím, že to bola chyba. Bol to síce návrh ministerstva, ale prezident nemusí súhlasiť. 2. Vyjadril som sa veľmi jasne o týchto aktéroch a opakovane. Dokonca ako jediný som napríklad pani Bubeníkovú stíhal ešte v roku 2012, keď som bol v parlamente predsedom výboru pre nezlučiteľnosť funkcií.
11.02.2020 09:42 - otázka od martina
Otázku nemám, len pozdravujem a držím palce. My vás vo voľbách podporíme.
Ďakujem veľmi pekne.
11.02.2020 09:42 - otázka od rumcajs
Ty vyzeras teda,riadne sa vyblaznila priroda
Priznám sa, že svoj vzhľad veľmi neriešim, takže to nechám na vás. Manželke sa páčim, iné ma veľmi netrápi.
11.02.2020 09:41 - otázka od NIKTO
Planuje PS/SPOLU zachovať protiustavnu cenzuru v internete ako je teraz ?
PS/SPOLU neeviduje dnes na internete protiústavnú cenzúru, preto vám neviem odpovedať. My skôr za problém považujeme obrovské množstvo vyslovene lživých a nenávistných vecí, ktoré sa dnes voľné šíria.
11.02.2020 09:40 - otázka od Robert
Prečo váčšinou každý politik ,či je to z koalície či z opozície tvrdí ,že oni keď vyhrajú voĺby idú vládnuť.Podĺa mňa každý jeden politik ktorý získal hlasy voličov ide SLÚŽIŤ ĹUDU.Alebo sa mýlim?Ďakujem za odpoveď.
Nemýlite sa. Niekedy politici používajú túto nešťastnú formuláciu. Aj keď ja tvrdím, že dôležitejšie než slová sú v tomto činy.
11.02.2020 09:39 - otázka od Bibijana
Nemám na Vás otázku, len Vás prosím zmobilizujte všetky sily a pošlite tých truľov vládnej krásy do politického zabudnutia. Už sú tu pridlho. Obdivujem Vás pri debatách so smerákmi ja by som ich asi bila. Čo im vyjde z úst je všetko lož. Rada by som im povedala že si neprosím soc.balíček, ale chcem z majetku Kočnera, Bašternáka, Majského, Širokého, Počiatka,Kaliňáka......Asi by som písala ešte veľmi dlho. Držím Vám päste, verím že to dáte. Máte aj môj hlas.
Ďakujem veľmi pekne. Zaistenie majetku z nelegálnej činnosti a hmotnú zodpovednosť politikov máme v opatreniach hneď na prvých 100 dní. A držme si palce :)
11.02.2020 09:38 - otázka od Erik
Dobrý deň p. Beblavý, chcem sa opýtať, akým spôsobom chcete zvýšiť príjem do štátnej kasy aby ste zaplatili Vaše opatrenia ktoré máte v programe (uvedte 1 príklad)? taktiež aké je podľa Vás 1. opatrenie ktoré by ste spravili pre slušne zarabajúcich ľudí ktorý chcú dostať viac z výplaty pretože to čo odvádzam ide do čiernej diery (uvedte 1 opatrenie ktorým chcete zvýšiť príjem obyčajného človeka) ďakujem
Zdravím. Našou prioritou bude obmedzenie únikov na DPH - ak zopakujeme to, čo urobili Poliaci a Česi, získame niekoľko sto miliónov eur do štátnej kasy. Našou prioritou je zníženie daní a odvodov pre ľudí s nízkym a stredným príjmom, aby sa im zvýšil čistý príjem. Predstavili sme na to konkrétny plán.
11.02.2020 09:37 - otázka od hana
dobry den. keby ste mi mali dat len jeden dovod, preco volit prave vas/vasu koaliciu, ktory by to bol? dakujem :)
Slovensko bude po voľbách potrebovať veľa tvrdej roboty, aby sa dostalo z dnešnej situácie. PS/SPOLU ma odborníkov, energiu a vytrvalosť, aby sme to odrobili.
11.02.2020 09:36 - otázka od Tomáš
Akú pozíciu po voľbách by ste najradšej zastávali?
Neriešim momentálne. Kde to najviac pomôže tomu, aby sme rozhýbali Slovensko.
11.02.2020 09:35 - otázka od miro
Dobrý deň pán Beblavý..viete mi odpovedat čo ste robili s Farskou u toho amerckeho senatora , ktorý je znamy svojou vojenskou rétorikou štvavou?
Dobrý deň, ja som nebol u žiadneho amerického senátora. Keď som bol v lete v USA, pozvali ma vo Washingtone urobiť prednášku v jednej výskumnej inštitúcii o Slovensku. Prišiel sa pozrieť náš veľvyslanec, slečna Farská (ktorú som predtým osobne nestretol) a ďalší ľudia. Aspoň vidíte, že naozaj hrozne sa klame na internete.
11.02.2020 09:34 - otázka od Ivan
Dobrý den. Ak uspiete vo voľbách planuete nejake zmeny v silových zložkách. Napriklad zmena sociálneho systému.??
Zmien plánujeme veľa, ale nie v sociálnom systéme. Plánujeme napríklad nezávislú inšpekciu, ale aj celkovú reformu Polície, ktorej gestorom je dlhoročný policajt plk. Diďák.
11.02.2020 09:33 - otázka od Martin Konecny
Pan Beblavy,Vasa rodina sa v mediach spaja s byvalim podnikom Palma..nie je Vam ani trochu luto,ze ten podnik dopadol tak ako dopadol,ze sa tu rozkradol,zrusil skoro cely priemysel v BA ?
Je mi to veľmi ľúto. Môj otec v tom podniku pracoval celý život - od promócie až po odchod do dôchodku. Keď odchádzal, podnik bol v excelentnom stave, čo najlepšie dokazuje vysoká kúpna cena. Bohužiaľ ukázalo sa, že finančné skupiny ako Slavia Capital nevedia reálne riadiť a rozvíjať to, čo skupina manažérov a zamestnancov zachránila počas 90. rokov aj po vstupe do EÚ. Vždy, keď idem okolo, je mi smutno.
11.02.2020 09:31 - otázka od Jan
Pan Beblavy. Viem, ze medzi priority Vasho programu patri aj skolstvo. Prosim Vas, skuste sa trocha zamerat aj na skoly bez pravnej subjektivity, kde riaditel skoly nema ziadne pravomoci, o vsetkom rozhoduje starosta. Pocnuc nakupom ucebnych pomocok, vypoctovej techniky, kancelarskych potrieb a konciac pridelovanim osobneho ohodnotenia bez akychkolvek podnetov od vedenia skoly. Drzim palce.
Ďakujem, áno treba riešiť aj právomoci riaditeľa v takejto škole.
11.02.2020 09:31 - otázka od Palo
Dobry den, mam 2 otazocky. Tak po prve v pripade ze budete vo vlade budete presadzovat Jozefa Mihala za ministra prace,socialnych veci a rodiny? Po druhe myslite si ze strategia tych protestov proti Kotlebovi priniesla efekt? Vela volicov u Kotlebu nie su fasisti vacsina z nich je obycajnych normalnych ludi ktorych vase protesty len nastvali a budu volit Kotlebu uz len z trucu... Mate super program schopnych ludi nedala sa zvolit rozumnejsia cesta ako presvecit Kotlebovych volicov na vasu stranu?
Jozef Mihál je jeden z našich špičkových odborníkov, ale my funkcie pred voľbami nerozdeľujeme. Ku kotlebovcom - stratégia ich ignorovať viedla k tomu, že narástli na najvyššie možné čísla, takže sa tomu bolo treba postaviť. Vidíme to napríklad na výsledkoch študentských volieb, kde predýtm viedli oni a teraz sme vyhrali my a oni boli až tretí.
11.02.2020 09:29 - otázka od Peter
Dobry den. Chcem sa opytat, ake by boli prve kroky PS SPOLU, ak by sa dostala do vlady a ako sa chcete vysporiadat s pripadnymi poziadavkami Obycajnych ludi, v pripade ak budete pri zostavovani vlady. Dakujem. Peter
Dobrý deň, máme pripravených prvých 20 krokov na 100 dní, voláme ich Prvá pomoc pre Slovensko. Je tam hmotná zodpovednosť, po novom zvoliť špeciálneho aj generálneho prokurátora a prijať Lex Haščák, ale aj zriadiť verejný fond na investície do zdravotníctva či zastaviť ťažbu v chránenej oblasti národných parkov.
11.02.2020 09:26 - otázka od Rasťo
Dobrý deň pán Beblavý. Som za zavedenie hmotnej zodpovednosti tak ako platí pre každého zamestnanca aj na politikov. Aby sme si boli pred zákonom rovní. Myslíte si, že je vôľa na jej presadenie? Hlasovala by vaša koalícia za zavedenie hmotnej zodpovednosti? Bol by aj po jej zavedení taký záujem o vstup do politiky na Slovensku?
dobrý deň, tento návrh som osobne predkladal v parlamente + som naháňal opakovane vládu, ktorá to sľúbila. To sa dá overiť, že na rozdiel od iných toto neriešim len pred voľbami. PS/SPOLU to má medzi TOP 20 vecami hneď na prvých 100 dní.
11.02.2020 09:25 - otázka od Soňa
Prídete aj do Zvolena?
zdravím, už sme boli pre 2 týždňami, ale tento týždeň vo štvrtok som napríklad v Detve a Veľkom Krtíši, aj keď obe sú trochu ďalej od Zvolena.
11.02.2020 09:25 - otázka od miro
Dobrý deň pán Beblavy. citite sa nestranny aj ked bola Vaša manželka dlhe roky v Amnesty inter. a prispieva do dennika N?
Dobrý deň, úlohou politika nie je byť nestranný, ale bojovať za to, v čo verí a čo sľúbil ľuďom. Pokiaľ ide o moju manželku, nepôsobila nikdy v Amnesty International a pokiaľ viem, nepíše do Denníka N, ale to je nepodstatné.
11.02.2020 09:23 - otázka od Soltesz
Dobry, ste zlodej,islamizator, rasista a sionisticky neofasista ,okradli ste slovakov o PALMA podnik, plus dalsie Gorilie zlodejiny.Podporujete terorizmus tym,ze sa chystate doviezt PROTI VOLI slovakov desattisice moslimskych vrahov hoci viete ze na slovensku budu znasilnovat deti, vrazdit, zapalovat kostoly,auta,domy ,proste vsetko. Pracovat nebude nikdy ani jeden, teda doveziete desattisice dochodcov hoci vsetci budu v mladom veku, lenze tymto nebude stacit dochodok 350 €. A to vsetko iba preto, aby stze mohli beztrestne rozkradat majetok, podu a vodne zdroje slovakom a neniest za to zodpovednosdt. LSNS chce korupciu a rozkradanie zastavit a tvrdo trestat, vy ste na slobode iba vdaka korupcii. To preto su LSNS fasisti ze nie su zlodeji ako vy sorosovski, sionisticki protislovenski rasisticki zlodeji a vrahovia? Ak su LSNS fasisti, tak potom dalsie 4 miliony slovakov su tiez fasisti, takze najlepsie urobite ak sa spakujete a pojdete klamat a kradnut bud do Afriky ,Izraela alebo k Sorosovi k nemu do domu v USA !NECHCETE IST RADSEJ ZACHRANOVAT DAKOHO OD FASISTOV DO AFRIKY ALEBO IZRAELA ???KED SAM STE NEOFASISTA CO ROZDAVA CIGANOM DROGY ABY NAPADALI A ZABIJALI BIELYCH SLOVAKOV ?
Je mi ľúto, že dokázali vašu dušu naplniť toľkou nenávisťou a tak málo faktami. Slováci nie sú fašisti a práve nenávistná politika ĽSNS chválabohu zastupuje len málo z nás. Z vlastnej skúsenosti, že aj mnohí ľudia, ktorí ich zvažujú voliť, to robia napriek, nie kvôli tomuto extrémizmu.
11.02.2020 09:20 - otázka od Hruška
Pán Beblavý, chcem sa spýtať , či vám nevadia tie "podpásové ťahy" vašich online brigádnikov, ktorí hromadne nahlasujú iné názory ako sú tie vaše a označujú ich za "spam" ?
O žiadnych podpásových ťahoch neviem a my platených brigádnikov na online nemáme tak či tak. Nahlasovať vulgarizmy, extrémizmy a hrozby je podľa mňa v poriadku a ak to nejaký náš člen robí, robí dobre.
11.02.2020 09:19 - otázka od Karolina
Dobrý deň ,či si pán Beblavy spolu s lídrami opozície myslí,že je zodpovedné hovoriť a vylúčiť strany,s ktorými nepôjdu do vlády ? Podľa mňa je zodpovedné voči občanom a zároveň umenim snažiť sa dohodnut a dospieť k dohodám,keďže ludia si volia koho by chceli mať v parlamente,tak mali by to akceptovať naši páni politici ,a aj po voľbách aj tak myslieť na radových občanov SR. Nie voliť najľahšiu cestu a to predčasne parlamentné voľby ,hoci výsledok by nemusel byť podľa predstáv opozície,koalície.Ludia si určite vedia predstaviť náklady na nich niekde inde ...
zdravím, za normálnych okolností by som s vami súhlasil a preto my vylučujeme len to, čo je pre Slovensko absolútne nevyhnutné: fašistov a strany tak skorumpované, že sa s nimi nič napraviť nedá - teda kotlebovcov, SMER a SNS.
11.02.2020 09:18 - otázka od David
Čo hovoríte na kritiku, že Lex Haščák bude neefektívny?
Je chybná. Náš návrh má v sebe zapracované aj silné vynucovacie mechanizmy opierajúce sa o protischránkový zákon, ktorý sa ukázal ako účinný. Samozrejme, ak by Lex Haščák uplatňovala Ficova vláda, určite by hľadali spôsoby, ako ho zneškodniť, preto je dôležité, aby takéto zákony do praxe zavádzala vláda, ktorá ho naozaj bude chcieť.
11.02.2020 09:16 - otázka od Steve
Dobrý deň, aktuálne beží veľká diskusia k téme násila na ženách, je to téma aj v USA, tam je trendy hashtag #trustwomen, teda verte ženám. Veľká diskusia je o tom, ako by vtedy mali politici postupovať. Chcem sa preto opýtať, ak by teraz pred voľbami vystúpila žena s tým, že niekto kto chce byť pos1anc0m ju fyzicky alebo psychicky týral, mala by podľa vás strana takého kandidáta stiahnuť z kandidátky? Teda malo by platiť trustwomen?
Myslím, že je to veľmi vážna vec a ak je dôveryhodné podozrenie, treba konať. Paušálne sa však nedá povedať, že vždy veriť každému - napríklad pred komunálnymi voľbami obvinila exmanželka pána Polačeka v Košiciach z obťažovania ich syna a ukázalo sa to ako blud a pomsta.
11.02.2020 09:15 - otázka od Jozef
Chcem sa opytat ci by Slovensko malo podla vas uznat Kosovo za samostatny stat
Náš odborník na túto tému Vladimír Bilčík, ktorý je v Európskom parlamente zodpovedný za vstup Srbska do EÚ, hovorí, že to je vec, ktorú by sme mali urobiť len vtedy, keď sa na tom dohodnú samotní Srbi a Kosovci. Zdá sa mi to ako rozumný názor.
11.02.2020 09:14 - otázka od Štefan holan
dobry den pan Beblavy nezda sa Vam ze moc tlacite na pilu vo veci stat sa lidrom a samozrejme premiérom nemali by ste byt trochu skromny a viest kampan s pokorou a druha otazka ako mozete byt novy politik ked este pred nedavnom ste bol stary politik a uprimne povedzte kolkata strana je teraz ta vasa v ktorej ste a bude aj posledna pokila volby nevyhrate aj ja stale podavam loto samozrejme az pokial nevyhram dakujem
zdravím, ja sa o funkciu premiéra neuchádzam, kampaň vedieme v PS/SPOLU s pokorou - chodíme najviac medzi ľudí zo všetkých strán, aj od dverí k dverám a počúvame. Nič lepšie pre to, aby človeku nenarástlo ego, si neviem predstaviť
11.02.2020 09:13 - otázka od Michal
Ako dlho ste chodili k logopédovi s tým povestným "r"? Nepovedzte prosím, že to bolo kvôli tomu pamätnému spotu. :)
7 mesiacov a samozrejme to nebolo kvôli klipu :) Bola to výzva kolegov, či som ochotný na sebe pracovať
11.02.2020 09:12 - otázka od Juraj Valko
aký je váš názor na zvyšovanie platov zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a akú stratégiu zvolíte pri riešení tejto otázky v budúcnosti?
s Jozefom Mihálom dlhodobo presadzujeme systémové riešenie tejto otázky, tak aby najnižšia platová trieda bola napojená na minimálnu mzdu a nemohlo sa stať ako dnes, že verejní zamestnanci majú plat pod úrovňou minimálnej mzdy.
11.02.2020 09:11 - otázka od Anna
Dobry den, je pravda ze vasa manzelka nevie odkial zobrala 4 miliony eur?
Nie, je to čistá lož.
11.02.2020 09:10 - otázka od Adam Atarista
Chcem sa spýtať, či občanom Slovenska môžete dať oficiálny sľub, že ako koalícia výsledky volieb budete akceptovať a nebudete organizovať žiadne protesty, demonštrácie, keď by nedopadli podľa vašich predstáv? Ďakujem
Výsledky volieb treba rešpektovať a budeme ich rešpektovať.
11.02.2020 09:10 - otázka od Rudo
Chcem vedieť či budete niečo robiť zo zákonom o vysluhovych dôchodkoch policajtocv požiarnikov vojakov záchranárov ohľadom nároku po 25 rokoch či zagarantujete že počas vašej vlády nebudete riešiť tieto dôchodky v neprospech hore uvedených bolo by dobré sa k tomu vyjadriť je to dosť veľa ľudí ktorých sa to týka.
zdravím, zachytil som klebety, ktoré šíri SMER medzi policajtmi a pod, že budeme niečo rušiť. PS/SPOLU nič také v programe nemá.
11.02.2020 09:09 - otázka od Pavlovic
p. Beblavy vo štvrtok 13.2.2020 navštívite V.Krtíš a svoju návštevu budete prezentovať v krčme zv. Marťák, máte za to aby občania V. Krtíša platili za vstupne na Vašu akciu v súvislosti s volbov do NR SR sumu 3 eurá, vidí sa mi to veľmi nevhodné, dakujem.
zdravím, to ale nie je otázka na mňa, ale na pána Sudora, ktorý takéto diskusie organizuje. Môžem vás len uistiť, že my žiadne peniaze od nikoho nechceme.
11.02.2020 09:09 - otázka od Simon
Nebudem davat otazku....len poprosim ak budete mat moznost zlozit vladu a budete mat moznost to tu riadit NEPOKASLOTE TO
Dakujem za inštrukciu a môžem dať za PS/SPOLU slovo,že my to nepokašleme a budeme vždy tí, ktorí nebudú nič rozbíjať, ale naopak budeme každý deň pracovať na tom, aby o 4 roky bola viditeľná zmena. Prvých 20 opatrení máme pripravených už na 100 dní.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu