Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Diaľnicu si pomýlil s okruhom F1! FOTO Vodič šiel vyše 200 km/h, jeho výhovorka mu nepomohla

Cestný pirát na D1 v Novom Meste nad Váhom Zobraziť galériu (2)
Cestný pirát na D1 v Novom Meste nad Váhom (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – Zbesilá jazda ho vyšla na osem stoviek! Trenčianski diaľničiari zastavili šoféra, ktorý po diaľnici D1 pálil vyše 200-kilometrovou rýchlosťou. Cestný pirát však na pokutu nemal a policajtom uviedol chabú výhovorku.

Trenčianski diaľniční policajti vo večerných hodinách na diaľnici D1 v Novom Meste nad Váhom v smere jazdy na Žilinu namerali vozidlo Škoda Octavia Scout. Cestný radar ukázal, že jeho vodič prekročil maximálnu povolenú rýchlosť o 77 km/hod. Na diaľnici jazdil rýchlosťou 207 km/hod.

Čítajte aj: Zoznámte sa so štvoricou cestných pirátov: FOTO Medzi nimi je aj 19-ročná pretekárka

Diaľničiari nezodpovedného šoféra predpísaným spôsobom zastavili a skontrolovali. Pri cestnej kontrole ho podrobili aj dychovej skúške. Tá bola negatívna.

Cestný pirát na D1
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Vodič (37) policajtom uviedol, že sa zamyslel a neuvedomil si, že ide tak rýchlo. Toto zamyslenie sa ho vyšlo na 800 eur. Keďže pri sebe nemal hotovosť, policajti mu vystavili blok na pokutu nezaplatenú na mieste.

Rýchlosť jazdy patrí medzi najčastejšie príčiny zavinenia dopravných nehôd. Trenčianska polícia na svojej sociálnej sieti avizovala, že kontroly na meranie rýchlosti bude vykonávať na celom území Trenčianskeho kraja. „Taktiež budeme využívať aj objektívnu zodpovednosť. To znamená, že vás policajti nezastavia na mieste po spáchaní dopravného priestupku, ale rozkaz o uložení pokuty za správny delikt (za dopravný priestupok) bude doručený držiteľovi vozidla,“ doplnili zástupcovia zákona.

Viac o téme: PokutaCestný pirátRýchla jazda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu