Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragická smrť chodca (†48) pri Trnave: Mrazivé FOTO z pohľadu vodiča, ako reflexný prvok zachraňuje život

Smrteľná dopravná nehoda v Trnavskom kraji Zobraziť galériu (3)
Smrteľná dopravná nehoda v Trnavskom kraji (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

MADUNICE/DRAHOVCE - Keby nepodcenil dôležitosť reflexného prvku, mohol ešte žiť. V pondelok podvečer vyhasol život 48-ročného muža, ktorého ľavou prednou časťou auta pravdepodobne zachytil vodič opla. Muži zákona preto opätovne apelujú na chodcov, aby mysleli na svoju bezpečnosť v zníženej viditeľnosti.

Pondelkový podvečer poznačilo tragické nešťastie. Došlo k nemu okolo 17. hodiny na ceste prvej triedy medzi obcami Madunice a Drahovce, asi 500 m za obcou Madunice.

Tragická smrť chodca (†48)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Ako spresnila krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, vodič Opla Vectra jazdil smerom od obce Drahovce, pričom ľavou prednou časťou auta pravdepodobne zachytil chodca ležiaceho v strede cesty. Peší mal 48 rokov, bol z Maduníc a na sebe mal tmavé oblečenie bez reflexných prvkov. Pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Tragická nehoda sa stala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/KR PZ Trnava)

Dvadsaťdvaročného šoféra, ktorý sa pri nehode nezranil, polícia podrobila skúške na alkohol. Jej výsledok bol negatívny. „U nebohého bude vykonaná pitva, do vyšetrovania bol pribratý znalec z odboru cestnej dopravy. Presné príčiny a to, ako sa nehoda stala, polícia vyšetruje,“ doplnila Kredatusová.   

Čítajte aj: Muža zrazilo nákladné auto: FOTO V tme bol takmer neviditeľný, pozor na rovnakú chybu

Predstavitelia zákona znova apelujú na chodcov, aby nešli pešo po ceste bez reflexných prvkov. „Apelujeme na chodcov, ak sa chystáte ísť pešo po ceste, nerobte to bez reflexných prvkov,“ zdôraznila polícia, ktorá tiež pripomenula, čo znamená znížená viditeľnosť.

„Podľa zákona sa rozumie zníženou viditeľnosťou viditeľnosť, pri ktorej sa účastníci cestnej premávky dostatočne zreteľne navzájom nevidia, ani keď nevidia predmety na ceste, najmä od súmraku do svitania, za hmly, sneženia, dažďa a v tuneli.“

Viac o téme: NehodaChodecSmrťReflexný prvok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu