Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Vyšetrovatelia nevedia, kedy objasnia pád chorvátskeho lietadla

Lietadlo z Chorvátska havarovalo v pondelok ráno medzi bratislavskou mestskou časťou Vajnory a Čiernou Vodou. Zobraziť galériu (13)
Lietadlo z Chorvátska havarovalo v pondelok ráno medzi bratislavskou mestskou časťou Vajnory a Čiernou Vodou. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vyšetrovatelia z Leteckého úradu zatiaľ nevedia, ako dlho potrvá objasňovanie pondelkovej tragickej nehody malého motorového lietadla Cessna 303 z Chorvátska. ČTK to povedal vedúci vyšetrovacieho tímu Ladislav Grell.

Posádka podľa neho nehlásila počas letu technickú poruchu. Pri nehode na okraji Bratislavy zomreli traja Chorváti, podľa doterajších informácií leteli v zlom počasí a nezvládli pristátie.

Vyšetrovací tím podľa Grella odviezol trosky stroja do hangáru na bratislavské letisko M. R. Štefánika a dnes dokončil ich prehliadku. "Budeme pokračovať vo vyhodnotení, čo dáme na expertízu," povedal Grell. Práve od expertízy bude podľa neho závisieť, ako dlho bude trvať vyšetrovanie.

Do skúmania príčin nešťastia sú zapojení aj chorvátski vyšetrovatelia, ktorým však v noci na utorok vykradli auto, uviedol dnes portál Aktuálne.sk. Polícia predbežne vyčíslila škodu na 175.000 korún. Podľa Grella vyšetrovateľom zlodeji zobrali aj počítače, v ktorým mali údaje potrebné k prípadu.

Posádka podľa Grella nezvládla priblíženie na pristátie, technické problémy predtým nehlásila. "Väčšinou (posádka) dajú na zem rádiom vedieť, že majú nejaké problémy (...) a tu nedali nič," povedal. Grell už skôr spomenul, že v čase nešťastia bolo pre let daného typu lietadla nepriaznivé počasie.

Lietadlo z Chorvátska havarovalo v pondelok ráno medzi bratislavskou mestskou časťou Vajnory a Čiernou Vodou, ktorá patrí do obce Chorvátsky Grob. Podľa dostupných informácií stroj čelne narazil do zeme v plnej rýchlosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu