Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Daňové priznanie v predstihu: Finančná správa na webe už sprístupnila elektronické formuláre

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Finančná správa na svojom portáli sprístupnila elektronické formuláre daňových priznaní k dani z príjmu fyzických a právnických osôb. Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová vo štvrtok v tlačovej správe.

Daňové priznania k dani z príjmu za rok 2019 musia fyzické a právnické osoby podať do 31. marca 2020, finančná správa tiež upozorňuje na zmeny v tlačivách pri daňovom priznaní k dani z príjmov fyzických osôb typu B a pri daňovom priznaní k dani z príjmov právnických osôb. Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ A sa oproti minulému roku nemenilo.

Daňovníci si nemusia povinnosť podať daňové priznanie odkladať na posledný možný termín. "Finančná správa aj tento rok odporúča, aby daňové priznanie podali skôr," vysvetlila Skokanová. Spomínané zmeny zapracovali do tlačív a e-formulárov, ktoré daňovníci musia použiť pri podávaní daňových priznaní k dani z príjmov. Ich vzor ustanovilo Ministerstvo financií SR vydaným opatrením.

Finančná správa je orgánom štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva. Jej úlohou je výber daní a cla s cieľom zabezpečiť príjmy do štátneho rozpočtu SR a EÚ. Úspešný výber daní a ciel a efektívny boj proti daňovým podvodom priniesol v uplynulých rokoch do štátnej pokladnice viac o približne 3,7 miliardy eur.

Viac o téme: Daňové priznanieSlovenskoFinančná správaElektronické formuláre
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu