Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO V Košiciach našli uhynutého psíka: Ľadová voda mala skryť mrazivé tajomstvo, chyba páchateľa

Utýraný psík. Zobraziť galériu (2)
Utýraný psík. (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE - Ešte pred koncom roka 2019 sa obyvateľom sídliska Nad jazerom (mestská časť Košíc, pozn. red.) naskytol otrasný pohľad. V ľadovej vode videli uhynutého psíka. Ako sa však napokon ukázalo, nešlo len o nešťastie. Zvieraťa sa niekto chladnokrvne zbavil. A nemyslel na dôležitú vec.

Ako objasnila odchytová organizácia z Košíc, ktorá bola 30. decembra priamo na mieste, v skorých ranných hodinách pôvodne mali zasahovať pri úhyne psa. "Po príchode na miesto sme spolupracovali ako s Mestskou políciou, tak aj s policajným zborom, nakoľko sa zistilo, že pes má po tele bodné rany. Takže nie len úhyn," opísali na sociálnej sieti.

Chyba páchateľa

Podľa organizácie pravdepodobne psa doviezol na miesto niekto, kto sa ho chcel zbaviť. No nemyslel na dôležitú skutočnosť. "Páchateľ si zrejme neuvedomil, že pes je čipovaný," dodal Odchyt Zvierat Košice. 

Prípad je v súčasnosti v rukách polície, ktorá uviedla, že od prijatia oznámenia na ňom intenzívne pracuje. "Zabezpečujeme všetky potrebné dôkazy na to, aby mohol byť tento ohavný čin v čo najkratšom čase objasnený a jeho hlavný aktér za to dostal spravodlivý trest," vyjadrili sa 2. januára.

Psíka našli v ľadovej vode.
Zobraziť galériu (2)
Psíka našli v ľadovej vode.  (Zdroj: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky)

Ochrancovia zákona taktiež odsúdili konanie páchateľa. Detaily prípadu vzhľadom na citlivosť nezverejnili.

"Zranenia, ktoré páchateľ spôsobil psovi, na následky ktorých toto zviera, žiaľ uhynulo, a následne bolo toto zviera nájdené v ľadovej vode v jednej z košických mestských častí, je konanie hodné odsúdenia," popísali s tým, že v tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat.

Viac o téme: PesTýraniePolícia Košický kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu