Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nemocnici v Topoľčanoch hrozí exekúcia, nezaplatila pokutu za Jakubka

Jakub Drevennák
Jakub Drevennák

TOPOĽČANY – Topoľčianskej nemocnici hrozí exekúcia. Nezaplatila totiž pokutu, ktorú jej udelil Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) za nesprávne poskytnutie zdravotnej starostlivosti 13-ročnému Jakubovi. Ten zomrel po tom, čo ho 6. decembra minulého roku bodol štetcom do hrude jeho spolužiak.

„Keďže úrad neeviduje platbu za uloženú pokutu, dal v polovici novembra návrh exekútorovi na exekučné konanie voči uvedenému poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti,“ informoval agentúru SITA hovorca ÚDZS Milan Michalič. Riaditeľ topoľčianskej nemocnice Martin Naništa reaguje, že pokutu chceli platiť po splátkach, úrad však na ich žiadosť neodpovedal.

„Vzhľadom k tomu, že prioritou vedenia nemocnice bolo investovať prostriedky do zlepšenia nášho technického vybavenia a zvyšovania odbornosti personálu, požiadali sme 22. júna o splátkový kalendár,“ uviedol pre agentúru SITA. Michalič však uviedol, že ÚDZS žiadnu žiadosť nemocnice nedostal. K samotnej exekúcii sa riaditeľ nemocnice zatiaľ nechce vyjadrovať, kým nedostane oznámenie o začatí exekučného konania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu