Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Záchranári mali v horách plné ruky práce: 16-ročné dievča skolabovalo na zjazdovke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: HZS)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári poskytli v nedeľu popoludní pomoc pri kolapse lyžiarky na Hrebienku, ošetrili i vážne poranenie nohy turistke v Starom Smokovci. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

Kolaps, pri ktorom zdravotníci z HZS zasahovali na zjazdovke z Hrebienka, postihol len 16-ročné dievča. Po tom, ako sa im podarilo lokalizovať miesto udalosti, mu poskytli prvú pomoc, vyšetrili ho a transportovali k Domu HZS. Tam maloletej podali intravenóznu liečbu. "Po zlepšení zdravotného stavu odišla pacientka domov v sprievode svojho otca," dodala HZS.

Druhý výjazd absolvovali horskí záchranári v podvečerných hodinách, keď boli v rámci integrovaného záchranného systému požiadaní o pomoc pre 64-ročnú turistku, ktorá sa v Starom Smokovci pošmykla na ľade a vážne si poranila nohu.

"Horskí záchranári jej poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, fixáciu, intravenóznu liečbu a proti bolesti podali inhalačné anestetikum," opísala zásah HZS s tým, že pacientku po ošetrení odovzdala privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocničného zariadenia.

Viac o téme: KolapsHorskí záchranáriLyžiarkaVysoké TatryStarý Smokovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu