Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Horskí záchranári sa v Tatrách nezastavili: Pomoc potrebovali vyčerpaní turisti i staršia žena

Pomoc HZS potrebovala skupina vyčerpaných turistov i staršia žena Zobraziť galériu (2)
Pomoc HZS potrebovala skupina vyčerpaných turistov i staršia žena (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pomáhali v nedeľu turistom v okolí Hrebienka vo Vysokých Tatrách. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že ešte v doobedňajších hodinách ich požiadali o pomoc pre skupinu turistov, ktorí sa nachádzali pod Rázcestím pod Slavkovským štítom smerom na Hrebienok.

"Pre veľké množstvo nového snehu, silný vietor, nedostatočnú zimnú výbavu a vyčerpanosť neboli schopní ďalej samostatne pokračovať po tom, ako zišli z turistického chodníka. Turisti slovenskej národnosti boli vo veku 18, 25 a 52 rokov," uvádza HZS na svojej stránke. Záchranári z Oblastného strediska Vysoké Tatry im po príchode poskytli neodkladnú pomoc, v ich sprievode potom dokázali turisti zostúpiť na Hrebienok, kde bola záchranná akcia ukončená.

V poobedňajších hodinách si zase v blízkosti hornej stanice lanovky na Hrebienku pri páde zranila hornú končatinu v oblasti ramena 60-ročná Slovenka. Záchranári jej na mieste poskytli zdravotnú starostlivosť a následne ju transportovali do Starého Smokovca, kde ju odovzdali záchranke na prevoz do nemocnice.

Pomoc HZS potrebovala skupina
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

Viac o téme: PomocHZSVysoké TatryHorská záchranná služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu