Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Horskí záchranári v plnej pohotovosti: Vo Vysokých Tatrách pomáhali vo viacerých prípadoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs)

VYSOKÉ TATRY – Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) absolvovali v sobotu popoludní vo Vysokých Tatrách dva výjazdy. Pod Hrebienkom poskytli pomoc pri úraze zápästia, pod Téryho chatou vyčerpanému turistovi. Informovala o tom HZS na svojej internetovej stránke.

Neodkladné zdravotné ošetrenie poskytli záchranári HZS 29-ročnej slovenskej turistke, ktorá počas schádzania z Hrebienka do Starého Smokovca spadla a pravdepodobne si spôsobila zlomeninu zápästia. Následne ju transportovali do Starého Smokovca, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračovala do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Druhý výjazd HZS smeroval pod Téryho chatu, kde boli záchranári privolaní so žiadosťou o pomoc pre 36-ročného Slováka, ktorý odtiaľ spolu so skupinou ďalších turistov zostupoval v mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienkach, silnom vetre, snežení a za zlej viditeľnosti. "Turista bol vyčerpaný a podchladený," uviedli záchranári s tým, že na pomoc mu zo Starého Smokovca vyrazili na štvorkolkách. "Skupinu stretli už na rázcestí Malej a Veľkej Studenej doliny. Muža vyšetrili, zateplili a následne transportovali do Starého Smokovca. Pretože jeho zdravotný stav si nevyžadoval ďalšie ošetrenie, ďalej už pokračoval samostatne," uzavrela HZS.

Viac o téme: ZáchranaHZSVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu