Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Cesty a horské priechody sú zjazdné: Vo vyššie položených oblastiach si dávajte pozor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

BRATISLAVA – Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojej stránke. Na vyššie položených miestach na strednom Slovensku a niektorých horských priechodoch (HP) sa nachádza asi jeden až tri centimetre snehu.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Vo vyšších polohách na území stredného a severného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého snehu 1 až 3 cm. Na cestách II/534, II/537, II/538, II/539 v okrese Poprad a na ceste II/578 v okolí Kremnice sa nachádza čerstvý sneh 1 až 2 cm.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Na HP Čertovica, Makov a Huty je vrstva kašovitého snehu 1 až 2 cm, na HP Podspády je vozovka pokrytá kašovitým snehom 4 až 5 cm.

Správa ciest upozorňuje vodičov, ktorých vozidlá sú dlhšie ako desať metrov, že po celú zimnú sezónu sú uzavreté horské priechody Príslop, Šútovce a Veľké pole a taktiež cesta I/64 cez horský priechod Fačovské. Obmedzenia trvajú do konca zimnej údržby.

Viac o téme: SnehCestyZjazdnosťHorský priechod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu