Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Predpoveď počasia na Vianoce: Miestami môže aj snežiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Počasie cez vianočné sviatky bude zamračené, daždivé a miestami, najmä na severe, môže aj snežiť. Najvyššie denné teploty budú v rozmedzí od nula do ôsmich stupňov Celzia. Vo svojej predpovedi to uviedol meteorológ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Pavol Beránek.

očas zvyšku tohto týždňa bude na Slovensku podľa neho o niečo chladnejšie počasie ako doteraz. Obdobie od piatka (20. 12.) do nedele (22. 12.) bude však ako celok na daný dátum teplotne nadnormálne. "Predpokladáme, že v sobotu (21. 12.) a nedeľu bude na väčšine územia pršať. Snežiť bude len vo vyšších horských polohách," spresnil vo videu na sociálnej sieti.

Predpoveď počasia na Vianoce:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Aktuálne počasie nájdete na stránke predpovede.sk.

Na začiatku budúceho týždňa prenikne na Slovensko od severu a severovýchodu o niečo chladnejší vzduch. Meteorológovia predpokladajú, že počas Štedrého dňa (24. 12.) bude zamračené a na väčšine územia bude pršať. "Od stredných polôh, na severe miestami už aj v nižších polohách, bude snežiť. Najvyššia denná teplota počas Štedrého dňa bude väčšinou nula až sedem stupňov Celzia," podotkol Beránek. Vo večerných hodinách by mala byť v utorok snehová pokrývka na Slovensku približne od výšky 800 až 900 metrov nad morom, na severe väčšinou už okolo výšky 600 metrov nad morom a vyššie.

Predpoveď počasia na Vianoce:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

"Na Prvý a Druhý sviatok vianočný (25. – 26. 12.) bude na Slovensku väčšinou veľká oblačnosť až zamračené, miestami bude pršať. Od stredných, na severe miestami už aj v nižších polohách, bude snežiť," poznamenal meteorológ s tým, že v stredu a vo štvrtok bude najvyššia denná teplota nula až osem stupňov Celzia.

Viac o téme: PočasieSneženieVianoceDenné teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu