Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kaliňák prepísal históriu

Ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer) sa v euforickom okamihu mierne pokĺzol jazyk.
Ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer) sa v euforickom okamihu mierne pokĺzol jazyk. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA/BRUSEL - V eufórii prestrelil! Od 21. decembra konečne zaniknú kontroly na hraniciach, Slovensko sa totiž stane súčasťou takzvaného schengenského priestoru. Dobrú správu oznámil národu zo sídla Európskej únie minister vnútra Robert Kaliňák. Oprávnene sa tešil až tak, že zrejme nevedomky prepísal históriu.

Rok 1957. V Československu už takmer desaťročie vládnu komunisti. Jednoduché cestovanie napríklad do Rakúska či Nemecka je niečo nepredstaviteľné. Svet je totiž rozdelený na dva znepriatelené tábory - socialistický a kapitalistický.

Podľa ministra vnútra však prelomovým nebol rok 1948, ale 1957. „Takmer päťdesiatročný sen Slovákov o úplnej slobode sa naplnil. Už nás nečakajú žiadne rady na hraniciach a žiadne ponižujúce kontroly,“ povedal. Robert Kaliňák priznáva, že sa mu pošmykol jazyk. Jednoducho si zle spočítal roky. „Za všetko, čo urobil pre splnenie tohto sna, dúfame, že sa mu to malé pošmyknutie dá prepáčiť,“ reagoval hovorca rezortu vnútra Erik Tomáš.

Ešte pred necelým rokom nám Európska únia vyčítala množstvo nedostatkov. Dnes je podľa jej predstaviteľov zo Slovenska líder, ktorý má ukážkovo zabezpečenú schengenskú hranicu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu