Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Slovensko bude opäť pomáhať: Ministerstvo pošle humanitárnu pomoc do Albánska a Bosny

Albánsko zasiahlo minulý týždeň zemetrasenie.
Albánsko zasiahlo minulý týždeň zemetrasenie. (Zdroj: TASR/AP Photo/Hektor Pustina)

BRATISLAVA - Slovensko poskytne humanitárnu pomoc Albánsku, ktoré minulý týždeň postihlo zemetrasenie. Zároveň bude poskytnutá materiálna pomoc aj pre Červený kríž Hadžiči v Bosne a Hercegovine. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Konvoj s humanitárnou pomocou pre Albánsko odíde vo štvrtok. "Správa štátnych hmotných rezerv Albánska požiadala o materiálnu humanitárnu pomoc. Slovenská republika poskytne postele, prikrývky, spacie vaky, elektrocentrály a čerpadlá," uviedol rezort diplomacie. Pre ľudí v Bosne a Hercegovine bude poskytnutá hlavne obuv a oblečenie pre detí a dospelých.

Albánsko zasiahlo minulý utorok (26.11.) o 03.57 h SEČ zemetrasenie s magnitúdou 6,4 a epicentrom približne 30 kilometrov severozápadne od Tirany. Miesto jeho vzniku sa nachádzalo približne 20 kilometrov pod zemským povrchom. Oblasť následne zasiahlo aj viacero dotrasov, z ktorých niektoré mali magnitúdu vyššiu ako 5,0. Otrasy najsilnejšie pocítili v mestách Drač a Thumanë.

Viac o téme: PomocMinisterstvo zahraničných vecíZemetrasenie Bosna a HercegovinaAlbánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu