Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Útočníci, ktorí brutálne zbili dievča kubánskeho pôvodu, zostávajú vo väzbe

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Senát Krajského súdu v Košiciach dnes rozhodol o tom, že obaja aktéri rasového útoku na dievča kubánskeho pôvodu naďalej zostávajú za mrežami.

Zamietol tak sťažnosť, ktorú 18-ročný Samuel Š. a 17-ročný Ján B. (obaja z Košíc) podali proti rozhodnutiu sudcu Okresného súdu Košice I o ich väzobnom stíhaní. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Ako vyplýva z doterajšieho vyšetrovania, obvinení po predchádzajúcej dohode 20. novembra na Buzuluckej ulici v Košiciach napadli dievčinu tmavšej farby pleti. Jeden z nich ju kopol do nohy a po tom, čo spadla na zem, obidvaja ju kopali do hlavy a chrbtice, pričom vykrikovali „Sieg heil!“ a „Vypadni zo Slovenska, ty špina!“. V konaní ich vyrušili až náhodní okoloidúci, preto páchatelia z miesta činu ušli so vztýčenými pravicami a za hlasného vykrikovania nacistického pozdravu. Dievčina utrpela poranenia hlavy, chrbtice a pravej ruky. Podľa vyšetrovateľa prípadu nadporučíka Alexandra Jesenského páchateľov vyprovokovala k útoku jej tmavšia pleť a typický afro-americký účes.

Počas vyšetrovania sa obvinení k činu priznali a jeden z nich priamo povedal, že mu prekáža, ak na Slovensku žijú ľudia inej farby pleti. Obvineným hrozí trest odňatia slobody od päť do 12 rokov, resp. mladistvému polovičný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu