Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Polícia obvinila matku, ktorá údajne zápálila svoju dcéru

K nešťastiu došlo v tomto byte v Starej Ľubovni.
K nešťastiu došlo v tomto byte v Starej Ľubovni.

PREŠOV - Dvanásť rokov vo väzení hrozí matke, ktorá v pondelok v Starej Ľubovni zapálila podľa polície svoju 16-ročnú dcéru. Vyšetrovateľ už 56-ročnú ženu obvinil z ublíženia na zdraví a zo všeobecného ohrozenia.

ČTK o tom dnes informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. Polícia zatiaľ nepotvrdila informácie médií o tom, že sa žena neskôr pokúsila o samovraždu.

"Obvinená (...) vo svojom byte prišla do dcérinej izby a z doposiaľ nezistených príčin postriekala dcéru neznámou horľavou látkou a zapálila ju," spresnil Džobanik. Oheň spôsobil podľa neho dievčaťu popáleniny prvého stupňa. "Utrpela ťažkú ujmu na zdraví s doposiaľ presne neurčenou dobou liečenia," dodal hovorca. Dievča previezli do nemocnice.

Matka z bytu podľa Džobanika po čine ušla, policajti ju našli v pivničných priestoroch bytovky. Pre zlý psychický stav ju hospitalizovali. V byte museli zasahovať aj hasiči, keďže v detskej izbe vypukol požiar. Podľa polície škoda dosiahla 300.000 korún.

Začiatkom tohto roku vyvolal rozruch tiež prípad matky, ktorá sa pokúsila v Babindole pri Nitre dobodať svoju sedemročnú dcéru. Okresný súd v Nitre ju odsúdil na 15 rokov väzenia. Prokuratúra sa však proti verdiktu odvolala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu