Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia sudkyňa na odstrel: Predsedníčka Praženková navrhuje stíhať aj Repákovú

Na snímke predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková
Na snímke predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková podala návrh na začatie disciplinárneho konania voči sudkyni Okresného súdu Bratislava I Miriam Repákovej. Tá požiadala o prerušenie výkonu funkcie koncom októbra. Informovala o tom hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

Praženková podáva podnet, pretože vidí "závažný dôvod v osobnej integrite danej sudkyne". Repáková sa podľa nej mala možnosť vyjadriť k veci, ktorá podľa Praženkovej "závažným spôsobom narúša dôveryhodnosť justície". Avšak tak neurobila, čo považuje predsedníčka súdnej rady za porušenie povinnosti sudcu spĺňať predpoklady sudcovskej spôsobilosti, ktorými sú morálny štandard a integrita sudcu.

"Napriek tomu sudkyňa dostatočne nevysvetlila závažné informácie o jej možnom konaní, nezlučiteľnom so spĺňaním predpokladov sudcovskej spôsobilosti," dopĺňa stanovisko Praženkovej. Sudkyňa Repáková, ktorá figurovala v komunikácii Mariana K., požiadala o prerušenie výkonu funkcie sudcu koncom októbra. Repáková rozhodovala v spore o Technopol Servis.

Viac o téme: Disciplinárne konanieSúd Lenka PraženkováMiriam Repáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu