Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Po páde lešenia sa zranili traja robotníci

Lešenie sa zrútilo na tejto stavbe.
Lešenie sa zrútilo na tejto stavbe.

PREŠOV - Nešťastie na stavenisku v Prešove. Traja zvárači sa zranili pri páde lešenia. Pracovali na neoznačenej stavbe pri poliklinike Reimanus na sídlisku Sekčov.

Podľa svedkov sa lešenie zrútilo po tom, ako sa pretrhli popruhy, ktoré spájali oceľovú konštrukciu. Robotníci ju zrejme chceli vo výške asi šesť metrov nad zemou prizvárať k oceľovým nosníkom. Keď sa popruhy odtrhli, narušili stabilitu lešenia, ktoré spadlo aj so zváračmi. Na stavbe sa nikto z kompetentných k nešťastiu nechcel vyjadriť. Stavenisko dokonca nebolo ani oplotené a chýba pri ňom aj informačná tabuľa, z ktorej by sa dalo zistiť, kto je za ňu zodpovedný a čo sa vlastne buduje. Prípadom sa zaoberá aj polícia.

„Začalo sa trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví,“ podotkla prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Dvaja robotníci majú ťažké poranenia stavcov. „Jedného z nich sme operovali aj pre poranenia nohy a brucha,“ informoval primár kliniky úrazovej chirurgie Jozef Bujňák. Tretí muž je zranený len ľahšie. František zo Spišskej Belej (okr. Spišská Nová Ves) si na okolnosti pádu presne nepamätá. „Bolí ma chrbát, ale nohami našťastie viem hýbať,“ povedal s miernym optimizmom poranený zvárač.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu